Quantcast
Σνάιντερ: H Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές χωρίς πρόγραμμα μετά το 2015 - enikonomia.gr
share

Σνάιντερ: H Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές χωρίς πρόγραμμα μετά το 2015

δημοσιεύτηκε:

Η γερμανική Βουλή θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα την παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα. Η παράταση θα περάσει και με τις ψήφους των Σοσιαλδημοκρατών που ψήφισαν τα προηγούμενα πακέτα βοήθειας.

“Είμαστε σε μία γραμμή-εγώ και ο Σόιμπλε-στο θέμα της παράτασης και της προληπτικής γραμμής πίστωσης για την Ελλάδα” λέει ο Κάρστεν Σνάιντερ, αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD.

H Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές χωρίς πρόγραμμα μετά το 2015, το θεωρεί “πλάνη που πολύ γρήγορα θα διαψευτεί”, φαίνεται στα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων που καθιστούν αδύνατη την αυτοχρηματοδότηση της Ελλάδας. Ως εκ τούτου, “η ταχεία έξοδος χωρίς δίχτυ ασφαλείας δεν εξυπηρετεί κανέναν και στο τέλος θα οδηγήσει σε επιδείνωση της ευρωκρίσης”.

Αν επιχειρήσει να βγει στις αγορές χωρίς αυτό το δίχτυ, η Ελλάδα θα ξαναγίνει “μπαλάκι στα χέρια των αγορών, σας το εγγυώμαι αυτό” λέει ο Σνάιντερ.

Γι΄ αυτό θεωρεί απαραίτητη την προληπτική γραμμή πίστωσης. “Όταν κάποιος βγαίνει πρόωρα από μια μεγάλη αρρώστια χωρίς πλήρη αποθεραπεία, διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να υποτροπιάσει” λέει.

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.