Quantcast
Σόιμπλε: Ανοησίες, ότι προσέβαλα τον Βαρουφάκη - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Ανοησίες, ότι προσέβαλα τον Βαρουφάκη

δημοσιεύτηκε:

Είναι «ανοησίες» να λένε ότι προσέβαλα τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε στο Reuters, απορρίπτοντας το διάβημα της Αθήνας.

«Όχι, δεν έχω προσβάλει τον Έλληνα ομόλογό μου, αυτό είναι ανοησία», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το διάβημα που έγινε από τον Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο προς το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Σε θέματα επικοινωνίας μας έδωσες την εντύπωση του τέλειου. Μας έκανες ισχυρότερη εντύπωση απ’ ότι στην ουσία, αλλά μπορεί να ήταν λάθος εντύπωση και μου λέει μη γελάτε», φέρεται να είπε ο κ. Σόιμπλε αποκαλύπτοντας διάλογο που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στο περιθώριο του Eurogroup της Δευτέρας 9 Μαρτίου και την απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Το να είναι λοιπόν ξαφνικά τόσο αφελής σε θέματα επικοινωνίας του είπα ότι δεν θα το πίστευα» φέρεται να συνέχισε.

Η φράση αυτή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για τον Γιάνη Βαρουφάκη εξόργισε την ελληνική κυβέρνηση και η Αθήνα αποφάσισε να δοθεί οδηγία από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το διάβημα έκανε προφορικά το βράδυ της Τρίτης (οι δηλώσεις Σόιμπλε έγιναν μετά το Ecofin της Τρίτης) ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο Παναγιώτης Καλογερόπουλος στον γενικό διευθυντή Ευρώπης του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.