Quantcast
Σόιμπλε: Αρχές Δεκεμβρίου η συζήτηση για την πιστωτική γραμμή - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Αρχές Δεκεμβρίου η συζήτηση για την πιστωτική γραμμή

δημοσιεύτηκε:

Στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, θα τεθούν επί τάπητος οι σχέσεις της χώρας μας με τους δανειστές ,δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσθέτοντας με νόημα ότι  μια πιστωτική γραμμή στήριξης θα συνοδεύεται από «συγκεκριμένες προϋποθέσεις».« Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από ό,τι θεωρούσαμε πριν από δύο χρόνια αλλά χρειάζεται την υποστήριξη στις αγορές, επομένως το σκεπτικό είναι με όρους μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής, συνοδευόμενη από συγκεκριμένες προϋποθέσεις», σημείωσε ο κ. Σόιμπλε.
Υπογράμμισε ωστόσο πως αυτό που προέχει είναι να διαπιστωθεί αν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τα συμφωνηθέντα προκειμένου να εκταμιευθεί η τελευταία δόση στήριξης πριν τη λήξη του ευρωπαϊκού προγράμματος.
«Προς το παρόν, η τρόικα και η Ελλάδα πρέπει να καθορίσουν αν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τους όρους για την εκταμίευση της τελικής δόσης από το πακέτο διάσωσης .Έπειτα θα πρέπει να δούμε τι είναι απαραίτητο για τον επόμενο χρόνο μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος.» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.