Quantcast
Σόιμπλε: Δεν είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνει το δημοψήφισμα - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Δεν είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνει το δημοψήφισμα

δημοσιεύτηκε:

 Όλοι συμφωνούμε ότι βρισκόμαστε σε μια σοβαρή και δύσκολη κατάσταση ανέφερε στην ομιλία του στην Γερμανική Βουλή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που υπογράμμισε ότι «Είχα προειδοποιήσει τον Τσίπρα με τις υπερ-υποσχέσεις πριν τις εκλογές».

«Δεν αναγκάσαμε τους Έλληνες, είναι λανθασμένος ο όρος. Να σας θυμίσω ότι κανείς δε μπήκε στο πρόγραμμα με το ζόρι. Διαπραγματευτήκαμε. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι συμφωνήσαμε πως θα έπρεπε το δημοψήφισμα του Γ. Παπανδρέου να γίνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα καθώς και ότι η επιλογή είχε να κάνει με το ευρώ. Σε μια νομισματική ένωση όπου ένα μέλος λέει “δε θα κάνω τίποτα” και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, δεν μπορεί να γίνει δουλειά. Δεν είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνει το δημοψήφισμα».

Πρέπει να θυμόμαστε ότι έχουμε ήδη κουρέψει το Ελληνικό χρέος σημείωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογραμμίζοντας το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας είναι χαμηλότερο από αυτό της Γερμανίας.

Πριν το δημοψήφισμα δεν υπάρχει σημείο συζήτησης συνέχισε σημειώνοντας ότι ο ίδιος τήρησε τους όρους της συμφωνίας, αν όλοι στην Ελλάδα είχαν κάνει το ίδιο δεν θα υπήρχε αυτή η απελπιστική κατάσταση.

Ήμασταν πάντα πολύ ευέλικτοι αλλά η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, συμπονώ τον Ελληνικό λαό αλλά δεν δίνω καμία πρόβλεψη για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα, είμαστε ανοιχτοί σε όλα.

Δεν ξέρουμε αν θα καταφέρουν να κλείσουμε νέο πρόγραμμα μέχρι 20 Ιουλίου που λήγει η προθεσμία πληρωμής της ΕΚΤ, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνεται…

Παρακολουθήστε λεπτό λεπτό τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.