Quantcast
Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να «υποφέρει» σκληρές μεταρρυθμίσεις - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να «υποφέρει» σκληρές μεταρρυθμίσεις

δημοσιεύτηκε:

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επαίνεσε την πρόοδο που σημείωσε η Ελλάδα την τελευταία διετία, αλλά προειδοποίησε ότι η χώρα μας- εντός ή εκτός ευρώ- θα πρέπει να υλοποιήσει μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να είναι ανταγωνιστική.

Ο Β. Σόιμπλε συμπλήρωσε ότι η Γερμανία δεν εκπονεί «μοντέλα» για πιθανές εξόδους χωρών της ευρωζώνης από την ενιαία νομισματική ένωση, ενώ αναφερόμενος στον ευρωσκεπτικισμό, σημείωσε ότι το αντίδοτο είναι να τηρούμε τους κανόνες της ΕΕ.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ περί αγοράς κρατικών ομολόγων για την τόνωση της οικονομίας της ευρωζώνης, εξέφρασε την άποψη ότι η τονωτική αυτή ένεση ύψους 1,1 τρισ. ευρώ, μπορεί να παρερμηνευθεί, καθώς δεν αποκλείεται ορισμένοι να θεωρήσουν εσφαλμένα ότι δεν επείγουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει με τις μεταρρυθμίσεις και μάλιστα να «υποφέρει» σκληρές μεταρρυθμίσεις δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μιλώντας από το Νταβός σε πάνελ του CNBC.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνονται σε καλές εποχές αλλά δυστυχώς στην πολιτική αναγκάζεται κανείς να τις υλοποιήσει σε άσχημες περιόδους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.