Quantcast
Σόιμπλε: Οι θετικές δηλώσεις της Αθήνας δεν συμπίπτουν με πρόοδο - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Οι θετικές δηλώσεις της Αθήνας δεν συμπίπτουν με πρόοδο

δημοσιεύτηκε:

Οι θετικές δηλώσεις από την Αθήνα δεν συμπίπτουν με την πραγματική πρόοδο σημείωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την συνέντευξη τύπου για την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των G7 υπογραμμίζοντας ότι το θέμα της Ελλάδας μας απασχόλησε λίγα λεπτά όσο δηλαδή χρειάστηκε ώστε να μας ενημερώσει για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων ο Επίτροπος για τις Νομισματικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί.

Είναι νωρίς να δώσουμε το πράσινο φως στην Ελλάδα, το πρόγραμμα έχει επεκταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου και μετά θα τελειώσει σημείωσε στην συνέχεια ο Γερμανός Υπουργός απατνώντας σε ερώτηση. Σε ερώτηση για το ανυπάρχει απόφαση για χρέος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημείωσε ότι πρέπει να αποφασίσει το ΔΝΤ και προηγούνται «τεχνικά ερωτήματα» πριν γίνει αυτό.

Μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις με τους Έλληνες ηγέτες, αλλά συμμεριζόμαστε κοινές ευθύνες για την Ευρώπη συνέχισε απαντώντας σε ερωτήσεις ο Γερμανός Υπουργός που υπογράμμισε στη συνέχεια ότι  είμαστε σε επίγνωση των ευθυνών μας, αλλά αυτό είναι μια ευθύνη για ΕΕ και τα θεσμικά όργανα της ως σύνολο.

Το γεγονός ότι σε αυτή τα συνάντηση δεν επικεντρώσαμε στην Ελλάδα έγινε επειδή οι τρεις θεσμοί ασχολούντια με τις διαπραγματεύσεις συνέχισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημειώνοτας ότι δεν είναι χρήσιμο να υπάρχει εκνευρισμός. 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.