Quantcast
Σόιμπλε: «Πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα μιας νέας αρχής» - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: «Πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα μιας νέας αρχής»

δημοσιεύτηκε:

Την θέση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει την οικονομική προσαρμογή εφόσον επιθυμεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε κατά την ομιλία του στη γερμανική Βουλή, η οποία θα αποφασίσει για το εάν θα εγκρίνει ή όχι το ελληνικό πρόγραμμα.

Παράλληλα ο κ. Σόιμπλε απέκλεισε ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ενώ επίσης επισήμανε με έμφαση πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη για τη γερμανική κυβέρνηση.

Επίσης υπογράμμισε πως η Ελλάδα έως τα τέλη του 2014 ήταν στο σωστό δρόμο ενώ τόνισε πως υπάρχουν επιχειρήματα τόσο υπέρ όσο και κατά του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης πως: «Κάθε σταθεροποιητικό πακέτο θα εξαρτάται από την εφαρμογή του προγράμματος και πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα μιας νέας αρχής».

«Αν δεν δώσουμε αυτά τα χρήματα, η ελληνική οικονομία δεν θα μπορέσει να πάρει μπροστά», τόνισε ο κ. Σόιμπλε και υπογράμμισε ότι η εκταμίευση της βοήθειας θα γίνεται τμηματικά, με τη διαβεβαίωση της υλοποίησης των απαραίτητων δεσμεύσεων.

‘Οσον αφορά στις ελληνικές τράπεζες ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως: «Είναι αναγκαία η ταχύτατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να ξεπεραστούν γρήγορα τα προβλήματα που προκάλεσε το capital control».

«Ήταν σωστό που πιέστηκε η Ελλάδα να πάρει τις αποφάσεις της» υπογράμμισε ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, ο οποίος αφού τόνισε ότι η Ευρωζώνη είναι πιο σταθερή σήμερα από ότι ήταν στην κορύφωση της κρίσης, κάλεσε τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Επίσης ο κ. Σόιμπλε δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στους γερμανούς βουλευτές πως ήδη έχουν περάσει πολλά μέτρα από την ελληνική Βουλή και σε ότι αφορά τις μελλοντικές κινήσεις αναφορά έκανε στην ενέργεια, τη μείωση της γραφειοκρατίας, το ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων αλλά και την κατάργηση φοροαπαλλαγών που έχουν ορισμένες ομάδες…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.