Quantcast
Σόιμπλε: Το Βερολίνο δεν θα δεχθεί μονομερείς ενέργειες - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Το Βερολίνο δεν θα δεχθεί μονομερείς ενέργειες

δημοσιεύτηκε:

Το Βερολίνο δεν θα δεχθεί μονομερείς ενέργειες στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε συνέντευξή του στο Reuters

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσέθεσε ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τον Έλληνα ομόλογό του Γ. Βαρουφάκη και προειδοποίησε ότι με τις τελευταίες εξελίξεις, πλήττεται η στήριξη των Γερμανών προς την Ευρώπη.

«Θέλουμε να συνεχίσει η Ελλάδα σε αυτό τον επιτυχημένο δρόμο για το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων, αλλά δεν θα δεχθούμε μονομερείς αλλαγές στο πρόγραμμα» δήλωσε στο Reuters Euro Zone Summit. 

Συμπλήρωσε πως δεν τίθεται θέμα παράτασης του ελληνικού προγράμματος και τόνισε πως βλέπει κίνδυνο φθοράς της στήριξης για Ευρώπη και Ευρωζώνη στην Γερμανία δεδομένης της αναταραχής στην Ελλάδα, αλλά και της πολιτικής που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Ο κ. Σόιμπλε διαμήνυσε επίσης πως δεν μπορεί να αλλάξει η συμμετοχή του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο ελληνικό πρόγραμμα και δήλωσε πως είναι σαφές ότι οι αγορές δεν βλέπουν επιστροφή της ευρωζώνης στην κρίση χρέους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.