Quantcast
Σόιμπλε: Υπάρχουν αμφιβολίες ως προς την αξιοπιστία των δεσμεύσεων - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Υπάρχουν αμφιβολίες ως προς την αξιοπιστία των δεσμεύσεων

δημοσιεύτηκε:

Στην αποσαφήνιση πως η παράταση για τέσσερις μήνες της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας δεν ήταν μία εύκολη απόφαση για τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης και πως παραμένουν μεγάλες αμφιβολίες για την αξιοπιστία των δεσμεύσεων της Αθήνας για μεταρρυθμίσεις προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο γερμανικό ραδιοφωνικό δίκτυο SWR2.

«Δεν ήταν εύκολη η απόφαση ούτε για εμάς αλλά ούτε και για την ελληνική κυβέρνηση γιατί είχε υποσχεθεί στους πολίτες κάτι εντελώς διαφορετικό στην προεκλογική της εκστρατεία», ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ερώτημα τώρα είναι αν μπορεί κανείς να πιστέψει τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή όχι. «Υπάρχουν αμφιβολίες στη Γερμανία που πρέπει να γίνουν κατανοητές», είπε.

Ο κ. Σόιμπλε πάντως κάλεσε τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν αύριο και μεθαύριο την παράταση κατά την ψηφοφορία στη γερμανική Bουλή.

Σημειώνεται πως σήμερα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung παρουσίασε δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid, σύμφωνα με την οποία «η πλειοψηφία των Γερμανών θεωρεί ξεδιάντροπο» τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στις διαβουλεύσεις που διεξάγονται για την εξεύρεση κοινού τόπου μεταξύ Ελλάδας και εταίρων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.