Quantcast
Σούπερ-μάρκετ: Τι θα φέρουν στις τιμές τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - enikonomia.gr
share

Σούπερ-μάρκετ: Τι θα φέρουν στις τιμές τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

δημοσιεύτηκε:

Την πολιτική μάρκετινγκ που θα ακολουθήσουν μετά τα μέτρα της κυβέρνησης που έβαλε «κόφτη» 30% στις προωθητικές ενέργειες, με στόχο να μπει φρένο στις παραπλανητικές εκπτώσεις και να ρίξει τις τιμές στο ράφι, εξετάζουν οι εταιρίες που προμηθεύουν τα σούπερ-μάρκετ.

Η νέα πολιτική θα πρέπει να ισχύσει από τον Μάρτιο. Το μέτρο αφορά έξι κατηγορίες προϊόντων όπου καταγράφονται οι μεγαλύτερες προσφορές (40%, 50% ή «1+1 δώρο») οι οποίες μάλιστα διαρκούν όλο τον χρόνο. Τέτοια είδη είναι τα απορρυπαντικά, τα καθαριστικά σπιτιού, οι οδοντόκρεμες, τα σαμπουάν, τα αφρόλουτρα και οι βρεφικές πάνες. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα οι επιχειρήσεις που προμηθεύουν το λιανεμπόριο υποχρεούνται από την 1η Μαρτίου να μειώσουν κατά τουλάχιστον 30% την αρχική τιμή, δηλαδή την τιμή προ εκπτώσεων, πιστώσεων ή άλλων παροχών που χορηγήθηκαν πέρυσι, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την αρχική τιμή της 31ης Δεκεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, εκπρόσωποι της αγοράς εκφράζουν επιφυλάξεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του μέτρου, σημειώνοντας ότι οι προμηθευτές, υποχρεούμενοι να ρίξουν τις αρχικές τιμές των προϊόντων τους, ενδέχεται να περιορίσουν την ένταση, αλλά και τη διάρκεια των προσφορών τους, οπότε πάλι θα επιβαρυνθούν οι καταναλωτές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μερικές εταιρείες δεν έχουν πολλά περιθώρια γιατί είτε έχουν ενταχθεί στο μέτρο της μόνιμης μείωσης τιμής για διάστημα 6 μηνών είτε συμμετέχουν στο καλάθι του νοικοκυριού.
Πάντως, όπως γράφει το eleftherostypos.gr οι καταναλωτές έχουν «εκπαιδευτεί» να κυνηγούν τις προσφορές, ενώ τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας κερδίζουν συνεχώς έδαφος έναντι των επωνύμων. Αυτό σημαίνει σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ε.Τ.» της Κυριακής ότι πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι προωθητικές ενέργειες θα συνεχιστούν, ώστε να μην χάσουν οι εταιρείες πελάτες.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.