Quantcast
Σουβλάκι: Φωτιά στο κόστος του σε όλη την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Σουβλάκι: Φωτιά στο κόστος του σε όλη την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Ο χορός των ανατιμήσεων στα τρόφιμα και την ενέργεια τα δύο τελευταία χρόνια έχει μετατρέψει το σουβλάκι από μία φθηνή και αγαπημένη τροφή του λαού σε φαγητό πολυτελείας.

Οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες έχουν βάλει «φωτιά» στο κόστος παραγωγής και έχει οδηγήσει σε αυξήσεις στην τιμή σε όλη την Ελλάδα, με πρώτη την Αθήνα. «Το σουβλάκι σίγουρα κάθε βδομάδα τα καινούργια τιμολόγια είναι αυξημένα. Από εκεί και πέρα κάθε ιδιοκτήτης προσπαθεί να μαζεύει λίγο το κέρδος του», είπε στον ΑΝΤ ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στην Αθήνα, Διονύσης Γκιώνης.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες της εστίασης τα τελευταία χρόνια το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατά περίπου 1 ευρώ. Οι τιμές αλλάζουν ανάλογα με το εάν ο καταναλωτής το αγοράζει από το ψητοπωλείου ή παραγγέλνει στο σπίτι. Έτσι στην Αθήνα εάν κάποιος πάει στο κατάστημα θα αγοράσει ένα τυλιχτό σουβλάκι σε τιμή 3,20 ευρώ. Εάν προτιμήσει να παραγγείλει στο σπίτι τότε θα πληρώσει για το ίδιο σουβλάκι 3,40 ευρώ.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στην Θεσσαλονίκη. «Οι τιμές ανεβαίνουν σχεδόν κάθε βδομάδα. Στα 4,20 ευρώ με γύρο χωρίς σαλάτα ή αλοιφή όπως το λένε εδώ στην Θεσσαλονίκη. Στα 4,50 ευρώ με αλοιφή» είπε ο υπεύθυνος ψητοπωλείου στην Θεσσαλονίκη, Φάτος Μιτούπε.

Στην Πάτρα οι επαγγελματίες αλλάζουν συχνά τις τιμές εξαιτίας της ακρίβειας στις πρώτες ύλες. Έτσι σε συνοικιακό ψητοπωλείο το σουβλάκι πίτα με γύρο στοιχίζει στα 2,8 ευρώ ενώ στο κέντρο της πόλης ο καταναλωτής θα το βρει στα 3,5 ευρώ με μεγάλη πίτα.

«Φωτιά» οι τιμές για το τυλιχτό σουβλάκι και στα νησιά:

Σαλαμίνα 3,3 ευρώ

Αίγινα 3,3 ευρώ

Πάρος 3,5 ευρώ

Χανιά 3,5 ευρώ

Σπέτσες 3,6 ευρώ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.