Quantcast
Σουλτς: Ανοιχτός σε πιο ευέλικτη εφαρμογή του προγράμματος - enikonomia.gr
share

Σουλτς: Ανοιχτός σε πιο ευέλικτη εφαρμογή του προγράμματος

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτός σε μια πιο ευέλικτη εφαρμογή του προγράμματος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ενώ εξέφρασε κατανόηση για την πίεση που υφίσταται η Ελλάδα λόγω της προσφυγικής κρίσης.

«Σχετικά με τον ΦΠΑ στα νησιά είναι κατανοητό όταν η κυβέρνηση ζητά από τον κόσμο να δεχτεί το hotspot στη Λέσβο και την ίδια ώρα να θέλει να αυξήσει τον ΦΠΑ εκεί ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά σε μια στιγμή που τα νησιά αυτά που όπως μου διηγήθηκε ο κύριος πρωθυπουργός, ο δήμαρχος Μυτιλήνης δήλωσε ότι εξάντλησε ήδη όλα τα κοινοτικά κονδύλια στους πρόσφυγες μέσα σε έναν μήνα και δεν έχει άλλα χρήματα σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτούμε ποια μέτρα θα ήταν κατάλληλα και ποια αντιπαραγωγικά», είπε ο Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στο Mega, σε μια συνέντευξη που προβληθεί στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Ερωτώμενος αν θα πρέπει να εξεταστεί μια πιο ευέλικτη δημοσιονομική πολιτική για την Ελλάδα, ο κ. Σουλτς απάντησε:

«Πρέπει να δούμε πώς θα ισορροπήσουμε τον προϋπολογισμό της Ελλάδας και όλη αυτή τη λίστα των μέτρων που είναι στο τραπέζι είναι προαπαιτούμενα για το σημαντικό ποσό που αποτελεί το τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, άρα δεν είναι εύκολο τώρα να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει η ελληνική Βουλή. Είναι μέτρα σκληρά και οδυνηρά. Πρέπει να σκεφτούμε κατά πόσον κάθε στοιχείο είναι πραγματικά απαραίτητο τη συγκεκριμένη στιγμή».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.