Quantcast
Σουλτς: Δραματικές οι συνέπειες για την Αθήνα αν αποτύχουν οι συνομιλίες - enikonomia.gr
share

Σουλτς: Δραματικές οι συνέπειες για την Αθήνα αν αποτύχουν οι συνομιλίες

δημοσιεύτηκε:

Να αποδεχτεί την πρόταση των δανειστών καλεί την Ελλάδα ο Μάρτιν Σουλτς μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Welt am Sonntag αναφέρει το Reuters.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προειδοποιεί για «δραματικές επιπτώσεις» σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία.

«Η Ε.Ε. είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε συμβιβασμό με την ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε ο Μάρτιν Σουλτς και τόνισε πως «Μπορώ μόνο να προειδοποιήσω την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν θα πρέπει να απορρίψει την “χείρα βοηθείας” προς αυτήν. Ο χρόνος εξαντλείται και οι επιπτώσεις θα ήταν δραματικές», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «θα πρέπει να αποδεχτούν το γεγονός ότι δεν είναι υπόλογοι μόνο απέναντι στους ψηφοφόρους τους αλλά ότι έχουν ευθύνη απέναντι στη χώρα και την Ε.Ε».

Η Ελλάδα είναι σε αντιπαράθεση με τη ευρωζώνη αλλά και το ΔΝΤ για ένα πακέτο βοήθειας που στοχεύει στην απελευθέρωση χρημάτων.

Το αδιέξοδο, το οποίο θα μπορούσε να πλήξει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, θα αποτελέσει θέμα της Συνόδου Κορυφής G7 που πραγματοποιείται στη Βαυαρία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.