Quantcast
Σουλτς: Η Ελλάδα δεν αναζητεί μονομερείς λύσεις, αλλά από κοινού με τους εταίρους της - enikonomia.gr
share

Σουλτς: Η Ελλάδα δεν αναζητεί μονομερείς λύσεις, αλλά από κοινού με τους εταίρους της

δημοσιεύτηκε:

Για μια ειλικρινή συζήτηση, για θέματα ουσίας, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ιδιαίτερη τιμή να είμαι ο πρώτος προσκεκλημένος στην Ελλάδα, είπε ο Μάρτιν Σουλτς. Σπάνια είχα τόσο ειλικρινή συζήτηση, σημείωσε. Συμφωνήσαμε σε πολλά θέματα, αλλά υπάρχουν και κάποια για τα οποία πρέπει να γίνουν περισσότερες συζητήσεις.

Ήρθα στην Ελλάδα γιατί πιστεύω ότι στην εθνική και την ευρωπαϊκή πολιτική είναι σημαντικό να συζητάμε μεταξύ μας. «Χαίρομαι που πρώτη σας προτεραιότητα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Ξέρουμε ότι στην Ελλάδα οι φτωχοί πλήρωσαν το τίμημα, ενώ οι πλούσιοι έβγαλαν τα λεφτά του στο εξωτερικό», συμπλήρωσε και ευχήθηκε η χώρα να παραμείνει στην ευρωπαϊκή της πορεία.

Υπάρχουν θέματα για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας αλλά άκουσα ότι αυτά δεν αντιμετωπίζονται από την Αθήνα με μονομερή διάθεση, αλλά σε διαβούλευση με τους εταίρους.

Στην Ευρώπη υπάρχει φόβος ότι ο Τσίπρας θα ακολουθήσει το δικό του δρόμο. Κατάλαβα, όμως ότι αυτό δεν ισχύει. Θα κατατεθούν προτάσεις και θα υπάρξουν συζητήσεις. Θα υπάρχουν διαφορές αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα συζητήσουμε. Είμαι ευγνώμων γιατί παρουσιάσατε τη δική σας άποψη.

 

Τσίπρας: Εγγυόμαστε την σταθερότητα

 

«Είχα συνομιλίες με ένα καλό φίλο της Ελλάδας και ένα καλό μου φίλο». Έχει πολλές φορές αποδείξει ότι εκπροσωπεί επάξια τον κατεξοχήν δημοκρατικό θεσμό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είπε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.

Προσβλέπω σε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην μεταμνημονιακή Ελλάδα και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση έχει σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και στη δημόσια διοίκηση, καθώς σχέδιο για την αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη, χωρίς λιτότητα, αλλά και χωρίς την απερισκεψία της δημιουργίας νέων ελλειμμάτων.

Όπως είπε, η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους για να είναι ουσιαστική χρειάζεται χρόνο.

Στόχος, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη, στην απασχόληση και στην αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής.

«Η Ευρώπη θα προχωρήσει, θα κοιτάξει μπροστά, σε ένα καλύτερο μέλλον… Θα ξεπεράσει την κρίση και θα είναι ισχυρότερη από ποτέ άλλοτε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.  

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.