Quantcast
S&P: Προβλέπει ότι η Βρετανία θα μείνει στην ΕΕ - Διατήρησε στο ΑΑΑ το αξιόχρεό της - enikonomia.gr
share

S&P: Προβλέπει ότι η Βρετανία θα μείνει στην ΕΕ – Διατήρησε στο ΑΑΑ το αξιόχρεό της

δημοσιεύτηκε:

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s δήλωσε σήμερα ότι αναμένει πως οι Βρετανοί θα ψηφίσουν, με μικρή πλειοψηφία, υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, προσθέτοντας όμως ότι ο κίνδυνος του Brexit επηρεάζει αρνητικά την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας.

Ο S&P είναι ο μόνος από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης που διατηρεί την ανώτατη βαθμίδα (ΑΑΑ) για το αξιόχρεο της Βρετανίας, αλλά με αρνητική προοπτική, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μία στις τρεις πιθανότητες υποβάθμισής του την επόμενη διετία.

«Η αρνητική προοπτική συνεχίζει να αντανακλά την άποψή μας ότι το επικείμενο δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ… είναι πιθανόν να είναι αμφίρροπο και θα μπορούσε να καταλήξει στην έξοδο της χώρας», ανέφερε ο S&P, προσθέτοντας:

«Η επιβεβαίωση της αξιολόγησής μας αντανακλά την εκτίμησή μας ότι, με μικρή πλειοψηφία, το δημοψήφισμα θα οδηγήσει στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ».

«Μία ψήφος υπέρ της εξόδου από την ΕΕ θα πλήξει πιθανότατα την εμπιστοσύνη, τις επενδύσεις και την αύξηση του ΑΕΠ, ενώ είναι πιθανό να έχει αρνητική επίδραση στα δημόσια οικονομικά.. Ως συνέπεια… το Brexit θα μας οδηγούσε να μειώσουμε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της χώρας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.