Quantcast
Σπανίζουν οι γυναίκες στην κορυφή των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων - enikonomia.gr
share

Σπανίζουν οι γυναίκες στην κορυφή των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων

δημοσιεύτηκε:

Μόνο το 4% των CEOs και το 13% των μελών Εκτελεστικών Επιτροπών παγκοσμίως ήταν γυναίκες σε ηγετική θέση στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα το 2013, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων Oliver Wyman, με θέμα «Γυναίκες στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες».

 

Τα στοιχεία της έκθεσης
Αν και η εικόνα είναι καλύτερη στους τομείς που αφορούν τις υποδομές, την υποστήριξη και ορισμένες ελεγκτικές λειτουργίες, μόνο το 11% των θέσεων που έχουν εκτελεστικό ρόλο με αρμοδιότητες διαχείρισης προϋπολογισμού, όπως οι επικεφαλής επιχειρησιακών μονάδων, κατέχονται από γυναίκες.

Σημειώνεται ότι, μόνο το 8% των Chief Financial Officers (CFO) και το 4% των Chief Risk Officers (CRO) είναι γυναίκες, θέσεις που θεωρούνται ως οι πλέον αμειβόμενες και που συνήθως οδηγούν στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Η ανισορροπία των φύλων στις ανώτερες βαθμίδες είναι μια πρόκληση για πολλούς κλάδους της οικονομίας.

Ωστόσο, η έρευνα Γυναίκες στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες διαπιστώνει ότι στις ΗΠΑ οι γυναίκες στο κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών έχουν μόνο 45% πιθανότητες να ανέλθουν από τα μέσα προς τα ανώτερα αξιώματα της διοίκησης σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους – λιγότερο από ό, τι σε άλλους τομείς.

Η έκθεση επίσης δείχνει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που εργάζονται στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών αντιλαμβάνονται τις προκλήσεις για τις γυναίκες και τη σημασία της διαφορετικότητας των δύο φύλων με διαφορετικό τρόπο.

Το 52% των ανδρών πιστεύει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να προωθηθούν, στο ίδιο χρονικό πλαίσιο, αλλά μόνο το 41% των γυναικών συμφωνεί.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.