Quantcast
Spiegel: Πώς ο Τσίπρας θέλει να τιθασεύσει την Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Spiegel: Πώς ο Τσίπρας θέλει να τιθασεύσει την Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Στη συνάντηση των δύο ανδρών αναφέρεται στην ηλεκτρονική του έκδοση και το περιοδικό Der Spiegel υπό τον τίτλο «Πώς ο Τσίπρας θέλει να τιθασεύσει την Ευρώπη». Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει την Ευρώπη και κανείς δεν το έχει αντιληφθεί αυτό περισσότερο από τον Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γιορτάζει εδώ και χρόνια το ρόλο του ‘καλού Γερμανού’ ο οποίος σε αντίθεση με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ δείχνει κατανόηση για τα θύματα της πολιτικής των περικοπών, και για τους Έλληνες. Αυτό όμως συνέβαινε όταν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση και όχι πρωθυπουργός και ο οποίος υποδέχθηκε την Πέμπτη τον Σουλτς στην Αθήνα με τον διακηρυγμένο στόχο να τερματίσει την ‘ελληνική υποταγή’.

Μπορεί ο Σουλτς να μην ήταν τόσο αυστηρός όσο στο προοίμιο της επίσκεψης, όταν δήλωνε στο ZDF: ‘Δεν έχω όρεξη να διεξάγω ιδεολογικές συζητήσεις με μια κυβέρνηση που ανέλαβε μόλις πριν από δύο μέρες’. Στην Αθήνα όμως ο σοσιαλδημοκράτης δεν ήταν διατεθειμένος για μια μεγάλη επίθεση γοητείας».

Σύμφωνα με το Spiegel, τόσο ο Μάρτιν Σουλτς όσο και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα, μεταφέρουν στη νέα κυβέρνηση το ίδιο μήνυμα: «Διαπραγματεύσεις μπορούν να γίνουν, αλλά όχι ως συνέπεια ενός εκβιασμού».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.