Quantcast
Σπίγκελ: Στη Δρέσδη και τους G7 οι κρίσιμες συνομιλίες για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Σπίγκελ: Στη Δρέσδη και τους G7 οι κρίσιμες συνομιλίες για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

«Περιμένετε με κομμένη την ανάσα μια επικείμενη συμφωνία για την Ελλάδα; Καλή τύχη» με αυτή την εισαγωγή ο Πίτερ Σπίγκελ ξεκινά την ανταπόκριση του από τις Βρυξέλλες λίγες ώρες πριν την έναρξη της τηλεδιάσκεψης του Euroworking Group την Πέμπτη φανερώνοντας την απαισιοδοξία του για ένα τέτοιο αποτέλεσμα άμεσα.   

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες από τα 18 υπουργεία οικονομικών της ευρωζώνης πρόκειται να διεξάγουν μία από τις τακτικές τους τηλεδιασκέψεις της «ομάδα εργασίας του ευρώ» σήμερα το απόγευμα, όπου θα συζητηθεί η κατάσταση των ελληνικών διαπραγματεύσεων συνεχίζει ο Ανταποκριτής των Financial Times. Όμως, παρά τις επανειλημμένες αναφορές από την Αθήνα ότι η συμφωνία είναι κοντά και ότι η κυβέρνηση ελπίζει πως θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurorgoup, ανώτεροι υπάλληλοι των «θεσμών», οι οποίοι παρακολουθούν την διαδικασία αναφέρουν ότι η πρόοδος είναι πολύ μικρή, στην καλύτερη περίπτωση, και καμία πρόοδος  για συμφωνία δεν έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες συνεχίζει.

«Δεν υπήρξαν συναντήσεις από την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους. «Δεν έχουν παρουσιάσει κάτι νέο για μας ακόμα». Η Αθήνα ωστόσο έχει επανειλημμένα τονίσει ότι μια συμφωνία με τους πιστωτές της είναι κοντά, αν και οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν όταν οι ηγέτες της ευρωζώνης διαδοχικά ανέφεραν ότι παραμένουν πολλά κενά πριν οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν ξεκαθαρίζει ο Πίτερ Σπίγκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ευρωπαίους αξιωματούχους στις οποίες αναφέρεται ο συντάκτης των Financial Times «οι πιο σημαντικές συνομιλίες για το θέμα της Ελλάδας την Πέμπτη θα είναι πράγματι στη Δρέσδη, όπου υπουργοί Οικονομικών των G7 και οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν συγκεντρωθεί, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής  των τριών θεσμών διάσωσης: Pierre Moscovici από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κριστίν Λαγκάρντ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο Mario Draghi της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί στο περιθώριο της συνεδρίασης». 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.