Quantcast
Σπίρτζης: Εδώ και πολλά χρόνια δρούσαν τα κυκλώματα των επιτήδειων στις αστικές συγκοινωνίες - enikonomia.gr
share

Σπίρτζης: Εδώ και πολλά χρόνια δρούσαν τα κυκλώματα των επιτήδειων στις αστικές συγκοινωνίες

δημοσιεύτηκε:

Επί χρόνια δρούσαν τα κυκλώματα των επίορκων που καταχράστηκαν εκατομμύρια ευρώ από ψεύτικες επιστροφές εισιτηρίων και πλαστά εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες, κατήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, κατατέθηκαν τα δυο πορίσματα του 2014 (εσωτερικού ελέγχου) και της Γενικής Επιθεωρήτριας για το 2015 από τα οποία φαίνεται ότι ενώ το πρόβλημα είχε καταγγελθεί και διαπιστωθεί πως υφίστατο επί χρόνια, τουλάχιστον από το 2012, ουδεμία μέριμνα και καμία ενέργεια έγινε ώστε να παταχθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας αναφέρεται ότι το έτος 2015 παρότι η τότε διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ γνώριζε από το 2010 τα προβλήματα δεν μερίμνησε για τη θεραπεία και τον έλεγχο της διαδικασίας απόδοσης εσόδων.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι η καταστροφή των επιστρεφόμενων εισιτηρίων δεν γινόταν με βάση τον αριθμό τους, αλλά με το βάρος τους σε κιλά, ενώ η κατάσταση παρέμενε ίδια μέχρι και τη διενέργεια του ελέγχου.

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι υπάρχουν ευθύνες παραγόντων και διοικήσεων γιατί αρκετό καιρό οι διαδικασίες ελέγχου αντιστοίχησης εισιτηρίων κλπ., δεν υπήρχαν. Όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα αποτελέσει μεγάλη ανάσα για τα οικονομικά των συγκοινωνιών ώστε να εφαρμοστούν οι κοινωνικές πολιτικές.

«Ηταν πάρα πολλά τα λεφτά που χάνονταν» είπε, επισημαίνοντας ότι από τη δράση των κυκλωμάτων χάθηκαν πολύ περισσότερα χρήματα από ότι από την εισιτηριοδιαφυγή.

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για την προστασία των δεδομένων των επιβατών δεδομένου ότι η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτων και όλες οι υπηρεσίες έκαναν πολύ καλή δουλειά, ώστε το ηλεκτρονικό εισιτήριο να λειτουργήσει άψογα. Ανέφερε, μάλιστα, ότι όλη η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα και τον Ιούνιο το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.