Quantcast
Σπίρτζης στον Realfm 97,8: Δεν έχουμε κανένα πάθος να διατηρήσουμε καρέκλες - Ο ελληνικός λαός στις ευρωεκλογές ήθελε να διαμαρτυρηθεί - enikonomia.gr
share

Σπίρτζης στον Realfm 97,8: Δεν έχουμε κανένα πάθος να διατηρήσουμε καρέκλες – Ο ελληνικός λαός στις ευρωεκλογές ήθελε να διαμαρτυρηθεί

δημοσιεύτηκε:

“Δεν πας σε μία μάχη για να χάσεις, πας σε μία μάχη με στόχο να κερδίσεις, είναι δύσκολο”, είπε αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Δεν έχουμε κανένα πάθος να διατηρήσουμε, ούτε σε προσωπικό ούτε σε συλλογικό επίπεδο, καρέκλες. Ο στόχος μας είναι ο ελληνικός λαός, η χώρα μας, να έχει μία κατεύθυνση που θα είναι τελείως διαφορετική από αυτή που μας οδήγησαν τα μνημόνια”, δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.

“Θεωρώ ότι η διαχωριστική γραμμή των προοδευτικών δυνάμεων και των λύσεων που δίνουν σε μία εποχή σαν και αυτή που διανύουμε και της συντηρητικής παράταξης και κυρίως της συντηρητικής παράταξης που έχει νεοφιλελεύθερο προσανατολισμό είναι τόσο μεγάλες που πραγματικά θεωρώ ότι οι διορθώσεις που πρέπει να γίνουν στη δική μας πολιτική, στο δικό μας πρόγραμμα θα είναι πάρα πολύ διακριτές”, σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών και πρόσθεσε:

“Είναι κεντρικός μας στόχος να καλύψουμε όλους όσους έχουν πληρώσει περισσότερο το βάρος μετά από εννέα χρόνια μνημόνια. Τα βάρη έχουν πέσει σε αυτούς που πληρώνουν όλον αυτόν το καιρό και σε αυτούς που βρέθηκαν στο περιθώριο της κοινωνίας μας και ανήκαν στα μεσαία στρώματα. Δεν είχαμε τον χρόνο μετά την έξοδο από τα μνημόνια να μπορέσουμε να στήσουμε πολιτικές και οικονομικές και αναπτυξιακές που θα μπορούσε να τις νιώσει ο ελληνικός λαός. Είναι προφανές ότι η μεγάλη επιτυχία που είχε η κυβέρνηση ήταν να οδηγήσουμε τη χώρα εκτός μνημονίων. Έγιναν λάθη, θα μπορούσαν να υπάρχουν μικρότερα υπερπλεονάσματα που όμως είχαν και τα θετικά τους. Αυτό θα μπορούσε να ήταν σε μία λογική μικρής ανακούφισης των μεσαίων στρωμάτων. Δεν μπορούσε να χαράξει η ελληνική κυβέρνηση την πολιτική που ήθελε ακόμη και σε θεσμικά ζητήματα”.

“Ο ελληνικός λαός στις ευρωεκλογές ήθελε και να διαμαρτυρηθεί. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο γιατί η διαφορά αυτή συμπίπτει σε κάποιες ευρωεκλογές που έγιναν ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που και εκεί έγιναν λάθη στις επιλογές προσώπων” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.