Quantcast
Σπίρτζης: Τέσσερα αντιπλημμυρικά έργα 112,1 εκατ. ευρώ στη Δυτική Αττική - enikonomia.gr
share

Σπίρτζης: Τέσσερα αντιπλημμυρικά έργα 112,1 εκατ. ευρώ στη Δυτική Αττική

δημοσιεύτηκε:

Τέσσερα έργα, συνολικού ύψους 112,1 εκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία ολοκληρώνεται η αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αττικής, στις ευαίσθητες και πολύπαθες από τις πλημμυρες περιοχές των δήμων Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και Καματερού, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.


Πρόκειται για βασικές και συμπληρωματικές υποδομές στο έργο της Εσχατιάς, με τη συνδυασμένη κατασκευή των οποίων, μετά από πολλές δεκαετίες, ανοίγει νέα περίοδος ασφάλειας και προστασίας των κατοίκων της δυτικής Αττικής από τις πλημμύρες.


Με οδηγίες και εντολές του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ και των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ολοκληρώθηκαν εκκρεμή έργα του παρελθόντος, ενώ παράλληλα δρομολογούνται νέες υποδομές που ολοκληρώνουν υφιστάμενα αντιπλημμυρικά έργα.


Συγκεκριμένα:

Επιλύθηκαν τους τελευταίους μήνες από το ΥΠΟΜΕΔΙ σωρευμένα προβλήματα, επιταχύνθηκαν οι εκτελούμενες εργασίες και ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κλειστού δίδυμου αγωγού της Εσχατιάς, αυξάνοντας την παροχετευτικότητα του αγωγού από 40 σε 320 κυβικά μέτρα νερού ανά δευτερόλεπτο.

Δηλαδή οκταπλασιάζεται η αντιπλημμυρική προστασία της δυτικής Αττικής στις συγκεκριμένες περιοχές.



Με νέα αναγκαία έργα, παραρεμάτιων δικτύων Εσχατιάς και διευθέτησης παρά την οδό Φλέβας, που προωθούνται άμεσα από το ΥΠΟΜΕΔΙ θωρακίζονται από τις πλημμύρες οι παραρεμάτιες περιοχές, ακόμη και σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως πχ από τις πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου, που ήταν οι πλέον εκτεταμένες των τελευταίων 90 ετών.

Με προγραμματική συνεργασία που υλοποιούν το υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ και η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, προωθείται το έργο αποκατάστασης και άρσης επικινδυνότητας πρανών στον Κηφισό ποταμό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.