Quantcast
Σπυράκη: Η κυβέρνηση μετέτρεψε το ασφαλιστικό σε δημοσιονομικό πρόβλημα - enikonomia.gr
share

Σπυράκη: Η κυβέρνηση μετέτρεψε το ασφαλιστικό σε δημοσιονομικό πρόβλημα

δημοσιεύτηκε:

Η μετατροπή του ασφαλιστικού σε δημοσιονομικό πρόβλημα είναι ευθύνη της κυβέρνησης και τώρα πρέπει να βρει τον τρόπο για να κλείσει την “τρύπα” του 1,8 δισ. ευρώ που δημιουργήθηκε με τις πολιτικές της, είπε στο “Πρακτορείο 104,9 FM” η ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη, ξεκαθαρίζοντας ότι το μόνο που μπορεί να κάνει η ΝΔ είναι να συμφωνήσει κάποιες επί μέρους διορθώσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή “Καθημερινά”, η κ. Σπυράκη τόνισε: “Επί μέρους διορθώσεις θα κάνουμε. Τη μεγάλη διόρθωση του 1,8 δισ. δεν μπορούμε να κάνουμε. Γιατί την ‘τρύπα’ του 1,8 δισ., πάνω στην οποία βασίζεται η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού τη δημιούργησε η κυβέρνηση, δεν τη δημιούργησε η ΝΔ”.

Σημείωσε δε, ότι το ασφαλιστικό ρυθμίζεται με βάση τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας και ότι η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για το 2015 είχε πρόβλεψη για ανάπτυξη και όχι για ύφεση.

Η κ. Σπυράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη μετατροπή του ασφαλιστικού σε δημοσιονομικό πρόβλημα για τη χώρα αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό ενώ –όπως λέει- ταυτόχρονα αυξάνεται η εισφοροδιαφυγή, η μαύρη εργασία και η ανεργία.

Για την εκλογική επικράτηση του κ. Μητσοτάκη είπε ότι η εσωκομματική εκκρεμότητα στη ΝΔ έληξε χθες και υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο στο συνέδριο που θα ακολουθήσει να γίνει μια σοβαρή παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων.

Επισήμανε ότι η κοινωνία θέλει καθαρές λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα, είπε ότι η νέα ηγεσία πρέπει να εκφράσει όσους ψήφισαν “ναι” στην Ευρώπη τον περασμένο Ιούνιο και τόνισε ότι το κόμμα στρέφεται πλέον στο χώρο του κέντρου με την επικράτηση του κ. Μητσοτάκη.

Τόνισε ότι πλέον γίνεται ξεκάθαρο ότι η ΝΔ στρέφεται στο χώρο του κέντρου, επισημαίνοντας πως αυτό ήταν και το μήνυμα που έδωσαν οι ψηφοφόροι από τον πρώτο κιόλας γύρο των εκλογών.

“Μητσοτάκης – Μεϊμαράκης είχαν φθάσει στο 70%, άρα ο προσανατολισμός ήταν σαφής” είπε και πρόσθεσε: “στόχος της ΝΔ είναι να δημιουργήσει το σχέδιο για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα και αυτό θα επιχειρήσει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας το κόμμα στο κέντρο”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.