Quantcast
Στ. Θεοδωράκης: Zητάμε εντολή για να διαπραγματευτούμε, όχι να συγκρουστούμε - enikonomia.gr
share

Στ. Θεοδωράκης: Zητάμε εντολή για να διαπραγματευτούμε, όχι να συγκρουστούμε

δημοσιεύτηκε:

Με συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών στη συγκέντρωση του Ποταμιού στο Acro της Ιερά Οδού ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, με τον Στ. Θεοδωράκη να απαντά σε 5 κρίσιμες ερωτήσεις που του έθεσε το κοινό.

Συγκεκριμένα, τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους ψηφοφόρους στον επικεφαλής του Ποταμιού ήταν οι εξής:

• Μπορείς να συνεργασθείς με τον ΣΥΡΙΖΑ;

• Μπορείς να διασφαλίσεις την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας;

• Μπορείς να προτείνεις τα πρόσωπα που θα κυβερνήσουν διαφορετικά τη χώρα;

• Μπορείς με 20-30% βουλευτές να ελέγξεις ένα κόμμα που έχει 140 Βουλευτές;

• Μπορείς να είσαι τέταρτος; Και γιατί ντε και καλά πρέπει να είσαι τρίτος;

Ο Στ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει αυτοδυναμία για να συγκρουσθεί εμείς ζητάμε εντολή για να διαπραγματευθούμε.

Δεν είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να στηρίξουμε τη χώρα».

Προκειμένου η χώρα για να καταφέρει να επιλύσει τις εκκρεμότητες με τους συμμάχους της, συνέχισε, χρειάζεται ευρεία κοινωνική πλειοψηφία του 51%,και αυτό θα επιδιώξουμε, είπε χαρακτηριστικά.

«Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός, τόσο πιο αποτελεσματικά θα βοηθήσουμε τη χώρα μας: άλλα πράγματα θα καταφέρουμε αν ο λαός μας δώσει 7% και άλλα αν μας δώσει 14%», τόνισε ο Στ. Θεοδωράκης.

Όπως επισήμανε, όλα τα σημαντικά θα συμβούν το 2015, τη χρονιά που η Ελλάδα έχει τις μεγαλύτερες οικονομικές υποχρεώσεις.

«Από το 2016 και μετά οι υποχρεώσεις θα μειωθούν στο 1/3.

Εμείς πιστεύουμε στο σήμερα και δεν θέλουμε την τέταρτη θέση, όχι επειδή είμαστε ψωνισμένοι, αλλά επειδή αλλιώτικα δεν θα μπορέσουμε να παίξουμε το ρόλο που θέλει αυτή τη στιγμή η κοινωνία να παίξουμε», είπε.

Η χώρα πρέπει να κάνει είκοσι βήματα και τα δεκαπέντε πρώτα από αυτά δεν είναι ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, είναι βήματα προς τα μπρος.

Είναι βήματα λογικής, εκσυγχρονισμού, ισονομίας και μεταρρύθμισης.

Ας κάνουμε πρώτα τα δεκαπέντε αυτά βήματα που επείγουν, τώρα που είναι η χώρα στο χείλος του γκρεμού, και στο δέκατο έκτο μπορούμε να συζητήσουμε αν πρέπει να πάμε λίγο πιο αριστερά ή δεξιά», προσέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Απαντώντας στην κριτική των πολιτικών του αντιπάλων, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Λένε ότι είμαστε “απολιτίκ” εννοώντας ότι δεν έχουμε κομματικούς στρατούς και ότι δεν πολιτευόμαστε με τον παλιό τρόπο. Και φυσικά δεν θέλουμε να μοιάσουμε με το παλιό πολιτικό σύστημα, προτιμάμε να μας αποκαλούν “απολιτίκ” και να παραμείνουμε ένα κίνημα με προτάσεις, με λύσεις, με εθελοντές, με ανοιχτές διαδικασίες, γιατί αυτή είναι η αληθινή και η νέα πολιτική που πρεσβεύει το Ποτάμι.

Εμείς στο Ποτάμι γυρίσαμε όλη την Ελλάδα και μιλήσαμε με τον κόσμο.

Πότε είναι η τελευταία φορά που είδατε τον κύριο Σαμαρά ή τον κύριο Βενιζέλο να περπατάει στο δρόμο; Σαν φυσιολογικός άνθρωπος ανάμεσα σε φυσιολογικούς ανθρώπους;» διερωτήθηκε.

«Όλοι αυτοί που μας κατηγορούν ότι κάποιον κρύβουμε από πίσω μας, δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι μπορεί να μπει κάποιος στην πολιτική χωρίς να ανήκει σε κάποιον, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς υπακούουν σε κάποια σκοτεινά κέντρα, οπότε μόλις βλέπουν κάποιον νέο αναρωτιούνται “αυτός ποιανού είναι;”.

Ας το πάρουν απόφαση ότι δεν είμαστε κανενός – το αποδεικνύουν και οι επιθέσεις που δεχόμαστε καθημερινά, από υπαλλήλους των συμφερόντων και των συντεχνιών.

Θα συγκρουστούμε με τα κόμματα του πελατειακού τόξου – με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα που διαφωνούν σε όλα και παράλληλα συμφωνούν στο να παίρνουν χρήματα από το κράτος, είτε υπό μορφής επιχορηγήσεων, είτε μέσω δανείων, είτε μέσω δωρεάν διαφημιστικού τηλεοπτικού χρόνου.

Υπάρχει μια κοινωνία σε απόγνωση και παράλληλα υπάρχει ένα πολιτικό σύστημα με εξασφαλισμένα προνόμια. Αυτά τα προνόμια το Ποτάμι δεν τα θέλει και στη νέα Βουλή η πρόταση μας θα είναι να κοπούν στη μέση.

Τέλος, διαβεβαίωσε τους ψηφοφόρους ότι την επόμενη μέρα των εκλογών «δεν θα ξεκινήσουμε προεκλογικό αγώνα» αλλά θα στηρίζουμε το σωστό και θα καταψηφίζουμε το λάθος γιατί το Ποτάμι θέλει να κινηθεί μακριά από τα στερεότυπα του παλιού συστήματος που τα θεωρεί όλα μαύρα ή άσπρα.

Και κάλεσε τους Έλληνες να σκεφθούν ποιος πρέπει να είναι ο τρίτος πόλος της χώρας.

«Να σκεφθούν καλά οι κεντρώοι – οι σοσιαλδημοκράτες – οι αριστεροί – οι φιλελεύθεροι ότι η τρίτη εντολή πρέπει να μείνει στην δημοκρατία.

Η τρίτη δύναμη πρέπει αν είναι δύναμη αλλαγής και ευρωπαϊκής πορείας», είπε χαρακτηριστικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.