Quantcast
Σταθάκης: Δημόσιος φορέας για την διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Δημόσιος φορέας για την διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων

δημοσιεύτηκε:

Τη σύσταση ενός δημόσιου φορέα για την διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των νοικοκυριών, προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Θα αφορά νοικοκυριά που βρίσκονται στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας και η σύστασή του  θα λάβει χώρα με νόμο τους προσεχείς μήνες. Όπως σημείωσε ο Γιώργος Σταθάκης, ο ίδιος φορέας θα είναι αρμόδιος για την αναδιάρθρωση του συνόλου των δανείων. 

Για τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών θα προβλέπεται και διαγραφή για όσους αντικειμενικά αποδεικνύεται ότι αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομίας, ενώ στο τραπέζι βρίσκονται και τα σενάρια επιμήκυνσης και απομείωσης επιτοκιών ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε οφειλέτη.

 «Θα θέσουμε κριτήρια με βάση τη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, το μηνιαίο εισόδημα και τις τραπεζικές καταθέσεις, έτσι ώστε επί της ουσίας να κλείσουμε το οποιοδήποτε θεσμικό περιθώριο για πλειστηριασμούς», επεσήμανε ο Γιώργος Σταθάκης αναφορικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.