Quantcast
Σταϊκούρας: Δύο περιστατικά παραβίασης σήματος από μηχανοδηγούς τον Μάρτιο - Τι είπε για τις ισόπεδες διαβάσεις - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Δύο περιστατικά παραβίασης σήματος από μηχανοδηγούς τον Μάρτιο – Τι είπε για τις ισόπεδες διαβάσεις

δημοσιεύτηκε:

Για τα προβλήματα του σιδηροδρόμου και τα μέτρα ενίσχυσης της ασφάλειας στη λειτουργία του μίλησε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε στο OPEN ο κ. Σταϊκούρας, «μέσα στον Μάρτιο υπήρξαν δύο περιστατικά παραβίασης σήματος από μηχανοδηγούς».

Ο υπουργός Μεταφορών καταρχάς ξεκαθάρισε ότι και ο ίδιος μπαίνει στο τρένο και υπογράμμισε ότι «στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη υπάρχει σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση. Όμως στην απόσταση από Δομοκό μέχρι Λάρισα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς λόγω των κακοκαιριών. Εκεί η διέλευση των συρμών γίνεται με πολλή προσοχή. Έχουν όμως, ενισχυθεί τα συστήματα που αφορούν στην ασφάλεια».

Σχετικά με τα περιστατικά παραβίασης σήματος, ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι «έχουμε προβεί στις σχετικές ενέργειες για να δούμε πού υπάρχουν ευθύνες και να αποδοθούν κιόλας. Το ένα στοιχείο έχει να κάνει με την ατομική ευθύνη των εργαζομένων συνολικά στην αλυσίδα του σιδηροδρομικού έργου.  Συχνά γίνονται παραβιάσεις από τους μηχανοδηγούς. Αυτό είναι στοιχείο προς αξιολόγηση. Μέσα στον Μάρτιο σύμφωνα και με την ΡΑΣ, υπάρχουν δύο περιστατικά παράβασης σήματος από μηχανοδηγούς».

«Η άλλη μεγάλη ενότητα είναι οι ισόπεδες διαβάσεις. Έχω αποστείλει έγγραφο στον ΟΣΕ ώστε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι για την ασφάλεια οδηγών και πολιτών.  Η τρίτη ενότητα είναι η συντήρηση τροχαίου υλικού. Όλα αυτά δείχνουν ότι προσπαθούμε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο» είπε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε:

«Πρέπει να υπάρχει αυξημένη ατομική και συλλογική ευθύνη για τη σωστή λειτουργία του σιδηροδρόμου».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.