Quantcast
Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση σβήνει τις "κόκκινες γραμμές" - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση σβήνει τις “κόκκινες γραμμές”

δημοσιεύτηκε:

«Ο υπουργός Οικονομικών σήμερα, για ακόμη μία φορά, αποκαλύφθηκε», δήλωσε ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, πως υποστήριξε ότι θα ψηφιστούν τώρα μέτρα για μετά το 2018, όταν μέχρι πριν από λίγο καιρό έλεγε πως «η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να νομοθετήσει τώρα μέτρα για το 2019 και μετά», και ότι «δεν είναι σωστό να ζητείται από μία χώρα να νομοθετήσει δύο – τρία χρόνια εκ των προτέρων τι θα κάνει το 2019».

«Πάει η “κόκκινη γραμμή”», σχολίασε ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος είπε επίσης για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, πως υποστήριξε ότι η χώρα θα επιτυγχάνει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια, χωρίς νέα μέτρα, όταν -μέχρι πριν από λίγο καιρό- ο ίδιος και ο πρωθυπουργός έλεγαν ότι «είναι απολύτως αδύνατον πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018, εκτός αν θέλουμε να πνίξουμε την ελληνική οικονομία και να έχουμε διαρκώς συνθήκες μακροχρόνιας στασιμότητας».

«Πάει και αυτή η “κόκκινη γραμμή”», συνέχισε ο Χρ. Σταϊκούρας και σημείωσε πως αντί η κυβέρνηση να παλεύει για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα που θα δημιουργήσουν δημοσιονομικό χώρο -στη βάση της πρότασης που διατύπωσε πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης-, συμφωνεί στα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, η επίτευξη των οποίων απαιτεί νέα μέτρα.

«Για τον κ. Τσακαλώτο, όμως, η επίτευξη του στόχου του 2% αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα και είναι τόσο ρεαλιστική όσο με το να βγει ο ίδιος με την Σκάρλετ Γιόχανσον! Αντιλαμβάνεται συνεπώς κανείς πόσο “σκληρά” διαπραγματεύεται», συμπλήρωσε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.