Quantcast
Σταϊκούρας: Ο κ. Τσίπρας είναι Πρωθυπουργός υπό προθεσμία - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Ο κ. Τσίπρας είναι Πρωθυπουργός υπό προθεσμία

δημοσιεύτηκε:

«Πρωθυπουργό υπό προθεσμία» χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας υποστηρίζοντας ωστόσο ότι «η κυβέρνηση θα προσπαθήσει χωρίς ηθικές αναστολές και ιδεολογικές συντεταγμένες να “γαντζωθεί” όσο περισσότερο μπορεί την καρέκλα».

Στην ερώτηση γιατί η κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές χωρίς να υλοποιήσει το πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει και περιλαμβάνει στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, αύξηση κατώτατου μισθού κ.ά, ο κ. Σταϊκούρας απαντά στο ΑΠΕ γιατί η κυβέρνηση «μπορεί να βρεθεί σε αδιέξοδο προωθώντας μια εθνικά επιζήμια συμφωνία με τη γείτονα» και γιατί «η κυβερνητική πλειοψηφία έχει προ-νομοθετήσει επιπλέον περικοπές συντάξεων από το 2019 και πρόσθετη μείωση του αφορολόγητου από το 2020».

Αναφορικά με τη μείωση των συντάξεων και την πιθανότητα να την ανακόψει η κυβέρνηση έστω για το 2019, ο τομέαρχης Οικονομικών της ΝΔ υποστηρίζει ότι «αν θέλει η κυβέρνηση και μπορεί ας κάνει πράξη την πρόταση της ΝΔ να καταργηθούν οι σχετικές διατάξεις που προβλέπουν τις μελλοντικές περικοπές στις συντάξεις».

Μιλώντας για τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο, τόσο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα όσο και στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο στη συζήτηση για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, ο κ. Σταϊκούρας δηλώνει αφενός ότι «πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και θεσμοί δεν συμμερίζονται τις όποιες θριαμβολογίες» και αφετέρου ότι «η ΝΔ υποστηρίζει την αναγκαιότητα δημοσιονομικής πειθαρχίας με την υλοποίηση, όμως, ενός διαφορετικού μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής».

Ενώ όσον αφορά τα οφέλη που θα έχει η Ελλάδα από τη συμφωνία του Europgroup της 21ης Ιουνίου για το χρέος, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ επισημαίνει ότι «κάθε απόφαση που οδηγεί στη βελτίωση της βιωσιμότητάς του, όπως έγινε και με τη μείωση του ύψους και τη βελτίωση του προφίλ του το 2012, αντιμετωπίζεται θετικά» χαρακτηρίζει, όμως, την απόφαση «κατώτερη των προσδοκιών όσο και των κεκτημένων της χώρας τα προηγούμενα χρόνια».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.