Quantcast
Σταϊκούρας στον Realfm 97,8: Τα αδύνατα δυνατά για να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας στον Realfm 97,8: Τα αδύνατα δυνατά για να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν

δημοσιεύτηκε:

Να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο και κατά το βέλτιστο τρόπο για την Ελλάδα ζήτησε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου επαναλαμβάνοντας το αίτημα για εκλογές.

Συγκεκριμένα απαντώντας στο ερώτημα εάν είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως τις 20 Φεβρουαρίου ή προβλέπει ότι θα συρθούμε τους επόμενους μήνες όπως το 2015 ο κ. Σταϊκούρας απάντησε: «Καταρχήν, πέρα από το ότι κάναμε το 2015 που αφορούσε την πρώτη αξιολόγηση, συνεχίζουμε να σερνόμαστε και για τη δεύτερη αξιολόγηση, αξιολόγηση που θα έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι πλευρές θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν κατά τον βέλτιστο όμως, για τα ελληνικά συμφέροντα, τρόπο. Μέχρι τώρα οι ενδείξεις που έχουμε απ’ όλες τις πλευρές δεν με κάνει καθόλου αισιόδοξο. Ας ελπίσουμε όμως ότι αυτό θα αλλάξει».

Στην επισήμανση ότι εχθές ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 είπε να μην κλείσει η αξιολόγηση και να πάμε σε εκλογές ο πρώην υπουργός ανέφερε: «Το αίτημα για εκλογές είναι σταθερά διατυπωμένο από τη ΝΔ και πιστεύουμε ότι οι εκλογές αποτελούν διέξοδο για τη χώρα».

Και σημείωσε: «Εμείς ως ΝΔ εδώ και μήνες έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση, όμως κατά τον βέλτιστο για τα ελληνικά συμφέροντα τρόπο, διότι σας θυμίζω ότι η προηγούμενη αξιολόγηση που έκλεισε με 9 μήνες καθυστέρηση έκλεισε με επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, με τον οριζόντιο και αυτόματο κόφτη και με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων διάρκειας 99 ετών. Άρα το ζητούμενο είναι να κλείσει η αξιολόγηση γιατί όσο αργεί τόσο η ελληνική κοινωνία θα υποστεί επιπλέον μέτρα, τόσο η ανάπτυξη δεν θα επιτυγχάνεται και τόσο θα αργεί η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που θα έπρεπε να είχαμε μπει από τον Μάρτιο του 2015».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.