Quantcast
Σταϊκούρας- Δήμας: Η αξιολόγηση καθυστερεί, ο λογαριασμός για τους Έλληνες μεγαλώνει - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας- Δήμας: Η αξιολόγηση καθυστερεί, ο λογαριασμός για τους Έλληνες μεγαλώνει

δημοσιεύτηκε:

Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Γ.Λ.Κ., βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρήστος Δήμας, σχετικά με την τριμηνιαία Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Η Τριμηνιαία Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής επιβεβαιώνει αυτά τα οποία λέμε στην Κυβέρνηση από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.
Η υπερφορολόγηση οδηγεί τους πολίτες στην αύξηση της φοροδιαφυγής και τις επιχειρήσεις στην αναγκαστική μετανάστευση ή ακόμα και στο κλείσιμο.
Την ίδια στιγμή, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αγγίζουν το κόκκινο καθώς αυξήθηκαν κατά 716.000.000 ευρώ (+15%) από την αρχή του έτους και κατά 2,3 δισ. ευρώ (+76%) από το τέλος του 2014, στερώντας σημαντική ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.
Όσο καθυστερεί να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, μέρα με τη μέρα ο λογαριασμός για τους Έλληνες μεγαλώνει, προκαλώντας ασφυξία στις παραγωγικές τάξεις και την αγορά.
Η αδυναμία των κυβερνώντων να συνδεθούν με την πραγματικότητα και οι μικροκομματικές σκοπιμότητές τους, μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα εκ νέου σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Αποτέλεσμα του ανύπαρκτου σχεδιασμού είναι η Κυβέρνηση να οδηγείται σε επικίνδυνες κινήσεις απελπισίας, σαρώνοντας τα ταμειακά διαθέσιμα ακόμα και από τον ΕΟΠΥΥ και τα Νοσοκομεία».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.