Quantcast
Στασινός στον Realfm 97,8: Πολύ σημαντικός ο αναπτυξιακός νόμος - Μέσα στο επόμενο έτος θα δούμε να σηκώνονται νέες οικοδομές - enikonomia.gr
share

Στασινός στον Realfm 97,8: Πολύ σημαντικός ο αναπτυξιακός νόμος – Μέσα στο επόμενο έτος θα δούμε να σηκώνονται νέες οικοδομές

δημοσιεύτηκε:

“Τον θεωρώ πολύ σημαντικό τον αναπτυξιακό νόμο. Υπήρχε ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ενιαίος ψηφιακός χάρτης με όλα τα γεωχωρικά δεδομένα για τις αδειοδοτήσεις” δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός.

“Αυτό που δεν ήξερε κάποιος είναι πότε θα εκδοθεί μια άδεια, είτε κόλλαγε στην αρχαιολογία, είτε στο δασαρχείο είτε σε κάποια άλλη υπηρεσία. Τώρα έχουμε σκοπό με αυτό που έχει νομοθετηθεί σε δύο χρόνια το 70-80% των γεωχωρικών δεδομένων θα υπάρχει στο διαδίκτυο, άρα να κάνεις κλικ στο οικόπεδό σου, να βλέπεις με τι όρους χτίζεις και να ξέρεις και πότε θα βγει η άδεια” τόνισε.

“Άρα σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων, το χθεσινό νομοσχέδιο στο κομμάτι της ανάπτυξης δίνει τις προϋποθέσεις για να υπάρχει ανάπτυξη στη χώρα και να γίνουν επενδύσεις. Χρειάζεται κι άλλη μια δέσμη μέτρων όπως είναι η αναστολή του ΦΠΑ για τρία χρόνια και για όλες τις άδειες μέχρι το ’23, ήταν κάτι που το ζητούσαμε για να πάρει μπρος η οικοδομή” πρόσθεσε.


“Εκτιμώ ότι το επόμενο εξάμηνο, τον επόμενο χρόνο θα δούμε τα πρώτα δείγματα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, στα μεγάλα αστικά κέντρα να σηκώνονται νέες οικοδομές, κάτι που έχουμε να δούμε για μια δεκαετία” σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.