Quantcast
Σταθερά υπέρ της εφαρμογής κανόνων διαφάνειας τάσσεται ο ΣΦΕΕ - enikonomia.gr
share

Σταθερά υπέρ της εφαρμογής κανόνων διαφάνειας τάσσεται ο ΣΦΕΕ

δημοσιεύτηκε:

«Διαφάνεια και προστασία προσωπικών δεδομένων στον χώρο της Υγείας, δεν είναι ασύμβατες έννοιες. Αντιθέτως, η προαγωγή τους διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, θωρακίζει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, κατοχυρώνει τα συμφέροντα των ασθενών και εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας και δικαιοσύνης στους πολίτες».

Αυτό αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), σχολιάζοντας γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη δημοσιοποίηση παροχών των φαρμακευτικών εταιρειών.

Συγκεκριμένα, η Αρχή, με την υπ’ αριθμ. 7/2017 γνωμοδότησή της, επικαιροποίησε γνωμοδότηση του περασμένου έτους, με την οποία -επικαλούμενη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων- είχε αποφανθεί ότι δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των αναλυτικών στοιχείων των γιατρών που συμμετέχουν στα ιατρικά επιστημονικά συνέδρια, αλλά μόνο των στοιχείων όσων γιατρών συμμετέχουν σε προωθητικά συνέδρια (προϊόντων).

Ο ΣΦΕΕ τοχίζει ότι «τάσσεται σταθερά υπέρ της εφαρμογής κανόνων διαφάνειας και αναμένει από την Πολιτεία να προχωρήσει στις αναγκαίες τροποποιήσεις, για να εφαρμοστεί αποτελεσματικά η σχετική νομοθεσία».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.