Quantcast
ΣτΕ: Παράνομη η εκμετάλλευση των παραλιών από τους Δήμους - enikonomia.gr
share

ΣτΕ: Παράνομη η εκμετάλλευση των παραλιών από τους Δήμους

δημοσιεύτηκε:

«Βόμβα» από το Συμβούλιο της Επικρατείας, για τη παράνομη  χρήση των παραλιών από τους Δήμους, σύμφωνα με την  εφημερίδα του Ηρακλείου «Πατρίς».

Ειδικότερα, το Ε’ τμήμα του ΣτΕ, έκρινε παράνομη τη μαζική παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας στους ΟΤΑ.  Σύμφωνα με πληροφορίες , το Ε’ τμήμα, παραπέμπει την υπόθεση στην Ολομέλεια του συμβουλίου, η οποία και θα κρίνει οριστικά την υπόθεση που έφτασε στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας, μετά από προσφυγή που είχε κάνει, πριν τέσσερα  χρόνια, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου και μέλος της διοίκησης της ΚΕΔΕ, Απόστολος Λουλουδάκης, ανέφερε στην εφημερίδα ότι: «εάν η  απόφαση  οριστικοποιηθεί, ανατρέπει τα πάντα στην χρήση και την αξιοποίηση των παραλιών.

Ο κ. Λουλουδάκης  συνέχισε συμπληρώνοντας ότι: «δεν είναι μόνο το θέμα των εσόδων που έχουν από τις παραλίες και την αξιοποίησή τους. Οι Δήμοι που τις παίρνουν από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου είχαν έσοδα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει ένα θέμα μεγάλο σε αυτό το γεγονός. Τι θα γίνουν οι παραλίες; Θα μείνουν έτσι; Δεν θα είναι καμία οργανωμένη; Και πώς; Σκεφτείτε ότι μόνο ο Δήμος Χερσονήσου έχει δεκάδες ναυαγοσώστες στις παραλίες που έχει στη δικαιοδοσία του», κατέληξε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.