Quantcast
Στέφανος Κασσελάκης: Το διακύβευμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου είναι ταυτόχρονα ευρωπαϊκό και εθνικό - enikonomia.gr
share

Στέφανος Κασσελάκης: Το διακύβευμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου είναι ταυτόχρονα ευρωπαϊκό και εθνικό

δημοσιεύτηκε:

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου είναι ταυτόχρονα ευρωπαϊκό και εθνικό. Δεν ψηφίζουμε για την κυβερνητική σταθερότητα, ούτε για την πολιτική επιβίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ο ίδιος επαίρεται. Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως τονίζει, “ψηφίζουμε για τις βασικές αρχές και αξίες που καθιστούν την Ελλάδα μέλος του στενού πυρήνα της Ενωμένης Ευρώπης: Δημοκρατία και Ευημερία. Αυτές οι βασικές αρχές και αξίες, εθνικές και ευρωπαϊκές, απειλούνται σήμερα από τη διακυβέρνηση της ΝΔ, σε βαθμό που η Ελλάδα αποκλίνει επικίνδυνα από τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Με την απόκλιση από αυτές τις βασικές ευρωπαϊκές αρχές μπορεί πράγματι να απειληθεί η σταθερότητα, την οποία έχει το θράσος να επικαλείται ο πρωθυπουργός ενώ με την πολιτική του τη θέτει σε κίνδυνο. Οι ευρωεκλογές επομένως, είναι η μεγάλη ευκαιρία να βάλουν οι πολίτες φρένο στον κατήφορο που μας οδηγεί η σημερινή κυβέρνηση και να σταματήσουν την αποσταθεροποίηση της χώρας που φέρει την υπογραφή Μητσοτάκη”.

Στη συνέχει ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στην Δημοκρατία, υποστηρίζει ότι τα πλήγματα είναι αλλεπάλληλα. “Αποτυπώθηκαν στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα”.

Σε άλλο σημείο τονίζει ότι “το SOS του Ευρωκοινοβουλίου για τη Δημοκρατία στη χώρα αντιμετωπίστηκε από τον πρωθυπουργό με θεωρίες συνωμοσίας περί “εχθρών της Ελλάδας”. Είναι εχθροί μας ο Μακρόν, ο Σολτς, η Μπέρμποκ, ο Σάντσεθ; Ή μήπως είναι απλώς φίλοι και υπερασπιστές των δημοκρατικών θεσμών; Δεν είναι όμως, μόνο το ψήφισμα κόλαφος. Είναι επίσης η ευρωπαϊκή Εισαγγελία που θέτει το ζήτημα του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Είναι οι επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου που εγκαλούν την κυβέρνηση για το έγκλημα των Τεμπών και το σκάνδαλο των υποκλοπών. Είναι η έκθεση της Επιτροπής για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Είναι οι εκθέσεις ΜΚΟ και ερευνητικών κέντρων για την ελευθερία των ΜΜΕ και τη λειτουργία των θεσμών. Όλα αυτά είναι ταυτόχρονα ελληνικά και ευρωπαϊκά. Η χώρα έχει φτάσει σήμερα στο σημείο να απειλείται από Grexit από τους δημοκρατικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς. Και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Ιδού λοιπόν το πρώτο διακύβευμα των ευρωεκλογών. Ψηφίζουμε για να προστατεύσουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς από έναν πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που θεωρεί εργαλείο για την άσκηση και την επιβολή της εξουσίας”.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αφιερώνει μεγάλο μέρος του άρθρου του και στην σκληρή οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, με τη χώρα μας να είναι η δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ των 27, με πραγματικούς μισθούς και εισοδήματα χαμηλότερα από εκεί που βρίσκονταν πριν από 15 χρόνια. «Όλα αυτά μετά από τρία μνημόνια και τεράστιες θυσίες των πολιτών. Ιδού, λοιπόν, το δεύτερο διακύβευμα, εθνικό και ευρωπαϊκό: η Ελλάδα να συνδέσει την οικονομική της πολιτική με την ευημερία των πολλών και όχι με τα υπερκέρδη των λίγων, όπως φροντίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη» σημειώνει.

«Ψηφίζουμε, λοιπόν, εθνικά και ευρωπαϊκά» τονίζει. «Για πραγματικό σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική). Για πραγματικά ανεξάρτητες Αρχές που δεν θα κακοποιούνται από κυβερνητικές παρεμβάσεις. Για Δικαιοσύνη για όλους, χωρίς προστασία και αλληλεγγύη των τζακιών. Για πραγματικά ανεξάρτητα ΜΜΕ που θα αφήνονται ελεύθερα να επιτελέσουν τον θεσμικό τους ρόλο. Για σεβασμό των δικαιωμάτων που θα επιβεβαιώνεται καθημερινά στην πράξη. Για μηδενική ανοχή στην καταπάτησή τους. Για απομόνωση της ακροδεξιάς ρητορικής, της τοξικότητας και του ρατσισμού. Ψηφίζουμε για πραγματική Δημοκρατία» αναφέρει.

«Για να καταργήσουμε τις κοινωνικές ανισότητες. Για να παράξουμε πλούτο και να τον διανείμουμε δίκαια στους πολίτες. Για καθαρό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, φιλικό για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Για να πάψουν να μοιράζονται τα κονδύλια του Ταμείου Ανάπτυξης στους ημέτερους και να αξιοποιηθούν για πραγματική ανάπτυξη. Ψηφίζουμε για πραγματική Ευημερία» υπογραμμίζει.

«Για όλα αυτά θα παλέψει η σύγχρονη ευρωπαϊκή Αριστερά που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η 9η Ιουνίου θα σημάνει το τέλος της αποσταθεροποίησης και την αρχή της μεγάλης ανατροπής» καταλήγει ο Στέφανος Κασσελάκης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.