Quantcast
Στη Βουλή το κείμενο της 4μηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης - enikonomia.gr
share

Στη Βουλή το κείμενο της 4μηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης

δημοσιεύτηκε:

Στην Βουλή παραδόθηκε το κείμενο της τετράμηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης.

Ειδικότερα, το κείμενο της παράτασης, η οποία συμφωνήθηκε στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου παραδόθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Μνημόνια, κατόπιν σχετικού αιτήματος του προέδρου της Επιτροπής, Δ. Βίτσα.

Ωστόσο, η καθυστέρηση της προσκόμισης των σχετικών εγγράφων αποτέλεσε casus belli για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, στοχοποιώντας τον Γ. Βαρουφάκη.

Όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την παράταση μέχρι 30.6.2015 (τρίτη τροποποίηση) του τρέχοντος προγράμματος, δηλαδή της «κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης» μεταξύ Ελλάδας και EFSF που παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο.

Πρόκειται για τη σύμβαση που υπέγραψε στις 27.2.2015 ο κ. Βαρουφάκης σε εκτέλεση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, «όταν η χώρα πήγαινε να πάρει λεφτά χωρίς μνημόνιο και πήρε μνημόνιο χωρίς λεφτά».

«Τα σχετικά έγγραφα εμφανίζονται στη Βουλή με καθυστέρηση τριών ολόκληρων μηνών και αφού ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών – παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής – αρνήθηκε προκλητικά να ανταποκριθεί σε σχετικές επίμονες ερωτήσεις και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων που υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ» τονίζεται εν συνεχεία.

Η κυβέρνηση, καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ υπέγραψε παράταση του δεύτερου μνημονίου, «χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση και ερήμην της Βουλής», ενώ προβλέπει ότι είναι αναγκασμένη να υπογράψει και τρίτο μνημόνιο «λόγω των τραγικών χειρισμών της των τελευταίων τεσσάρων μηνών».

«Οι υπουργοί και οι βουλευτές της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ μπορούν τώρα να δουν πώς έχασε η σημερινή κυβέρνηση μέσα από τα χέρια της τα 11 δις ευρώ του ΤΧΣ , ενώ η χώρα αντιμετωπίζει δραματικά προβλήματα ρευστότητας» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, που βάζει επίσης στο στόχαστρό του την πρόεδρο της Βουλής:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.