Quantcast
Στην Αθήνα αύριο οι επικεφαλής των θεσμών - enikonomia.gr
share

Στην Αθήνα αύριο οι επικεφαλής των θεσμών

δημοσιεύτηκε:

Στην Αθήνα έρχονται αύριο οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων θεσμών για να ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Δηλαδή οι Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESΜ) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ).

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο να καταθέσει νομοσχέδιο με νέα προαπαιτούμενα.

«Τα περί νέων προαπαιτούμενων δεν προκύπτουν ούτε από τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, ούτε από τις επιστολές του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου προς ESM, ούτε από τις έως σήμερα συζητήσεις με τους θεσμούς», ανέφεραν χαρακτηριστικά κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών.

Πάντως, σύμπτωση απόψεων Ελλάδος – Κομισιόν υπάρχει στο ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών συμφωνούν με την αναφορά της κ. Αντρέεβα ότι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης είναι εφικτή κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν σχετικά πως οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς γίνονται στις διάφορες ομάδες εργασίας με εντατικούς ρυθμούς.

«Δεν υπήρξε κανένα οργανωτικό πρόβλημα, οι συζητήσεις γίνονται στο χώρο διαμονής των θεσμών και όποτε χρειάστηκε εκπρόσωποι των θεσμών συναντήθηκαν με Έλληνες αξιωματούχους στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους», υπογραμμίζουν σχετικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.