Quantcast
Στην επίμαχη συζήτηση για τις λίστες θα συμμετάσχει η Ελλ. Εταιρεία Ποινικού Δικαίου - enikonomia.gr
share

Στην επίμαχη συζήτηση για τις λίστες θα συμμετάσχει η Ελλ. Εταιρεία Ποινικού Δικαίου

δημοσιεύτηκε:

Η Ελληνική Εταιρεία Ποινικού Δικαίου (μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ποινικού Δικαίου) σε ανακοίνωσή της επικρίνει την επιλογή του υπουργείου Δικαιοσύνης να μην επεξεργαστεί η αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή την διάταξη που περιελήφθη στο νόμο για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης (Ν. 4356/2015) και επιτρέπει τη χρήση παρανόμως αποκτηθέντων αποδεικτικών μέσων (λίστες φοροφυγάδων, κ.λπ.) σε υποθέσεις σκανδάλων διαφθοράς.

Παράλληλα, η Ελληνική Εταιρεία Ποινικού Δικαίου δήλωσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι θα συμμετάσχει στην επίμαχη συζήτηση και καλεί τα μέλη της να παραβρεθούν στην αυριανή ελεύθερη δημόσια συζήτηση της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (θα συμμετέχει και Ελληνική Εταιρεία Ποινικού Δικαίου) για την επίμαχη ρύθμιση, η οποία θα γίνει στα γραφεία του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60), στις 6 μ.μ. και θα διευθύνει ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος. Θέμα της συζήτησης είναι «αποδεικτικές απαγορεύσεις στην ποινική δίκη και κράτος δικαίου».

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων την περασμένη εβδομάδα έχει καλέσει όλους του αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, όπως και τους δικαστές να παραβρεθούν στην αυριανή δημόσια συζήτηση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.