Quantcast
Στην Πελοπόννησο η 6η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης - enikonomia.gr
share

Στην Πελοπόννησο η 6η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

δημοσιεύτηκε:

«Η προετοιμασία της 6ης Διάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο 2016 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» ήταν το κύριο θέμα συζήτησης που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης με το Δήμαρχο του Στάιναχ και Συντονιστή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Φράνκ  Έντελμανν, με το Διευθυντή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Ελλάδα, Χρήστο Λαζαρίδη και  με τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη, Κωνσταντίνα Νικολάκου, στο πλαίσιο της επαγγελματικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι: «Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, τόσο για την Ελλάδα και τη Γερμανία, όσο και για το μέλλον της Ευρώπης η ανάπτυξη και ενίσχυση της Ελληνογερμανικής φιλίας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ωστόσο είναι αναγκαίο να καταρτιστεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσεων, το οποίο αφενός θα βασίζεται σε μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία, αφετέρου θα έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της Ελληνογερμανικής φιλίας».

«Οι Περιφέρειες της Ελλάδος και οι Επαρχίες της Γερμανίας μπορούν να αποτελέσουν τους θεσμικούς εγγυητές αυτής της προσπάθειας, αφού συνιστούν θεσμούς σταθερούς που εμπνέουν ασφάλεια στους πολίτες και έχουν την ευθύνη, μέσα από το στρατηγικό τους σχεδιασμό, να υλοποιήσουν προγράμματα με άμεσους ωφελούμενους τους πολίτες. Με τον τρόπο αυτό είναι επίσης βέβαιο ότι θα αμβλυνθούν αντιθέσεις και θα αποκλειστούν και θα αποδομηθούν οι ακραίες φωνές» τόνισε με έμφαση ο κ. Τατούλης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.