Quantcast
Στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για το παλαιστινιακό ζήτημα - enikonomia.gr
share

Στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για το παλαιστινιακό ζήτημα

δημοσιεύτηκε:

Τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος που θα διασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη και την ευημερία των δύο λαών (Ελλάδας- Παλαιστίνης) μέσα από δύο κρατικές οντότητες, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης στον Πρέσβη της Παλαιστίνης, Μαρβάν Τουμπάσσι στο πλαίσιο  της συνάντησής τους.

Στη συνάντηση το παρών έδωσαν ο Διευθυντής του Γραφείου του Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, ο Διπλωματικός Σύμβουλος Νίκος Γιωτόπουλος και η ειδική συνεργάτιδα του υπουργού, Μαργαρίτα Σύρκου.

Ο κ.Τουμπάσσι από πλευράς του, ενημέρωσε τον κ. Σκουρλέτη για την κατάσταση στην περιοχή, την κλιμακούμενη ένταση με τις Αρχές του Ισραήλ, την επέκταση του εποικισμού, τις  έως και τραγικές συνέπειες που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός, καθώς και για τα εμπόδια στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στη βάση των δύο κρατικών οντοτήτων στην περιοχή.

Επιπλέον ο Πρέσβης της Παλαιστίνης μετέφερε τη διάθεση της κυβέρνησής του για συνάντηση  του Παλαιστίνιου Υπουργού Ενέργειας με τον Υπουργό ΠΕΝ, Πάνο Σκουρλέτη.

Ο υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην πρακτική του εποικισμού, αναφέροντας ότι πρόκειται για μια τακτική που αποδυναμώνει την προοπτική της εξεύρεσης λύσης και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα.  

Τέλος ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι: «Θα δεχτεί με μεγάλη ευχαρίστηση τον Παλαιστίνιο ομόλογό του για να εξεταστούν τα πιθανά πεδία συγκεκριμένης  συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Υπάρχει όλη η καλή διάθεση για ειδικότερη συνεργασία  στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ  έγινε αναφορά στην μεγάλη εμπειρία της Ελλάδας στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.