Quantcast
Στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης - enikonomia.gr
share

Στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

δημοσιεύτηκε:

Πριν από λίγα λεπτά έφτασε στη ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή την ώρα γίνονται τα εγκαίνια της έκθεσης.

ΔΕΘ: Ποιες ελαφρύνσεις θα ανακοινώσει σήμερα ο Πρωθυπουργός

«Γενναίο» οικονομικό πακέτο για τους νέους και τους ευάλωτους πολίτες αλλά και για τη μεσαία τάξη αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο με το σύνθημα «Η Ελλάδα αλλάζει», στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικοί παράγοντες το κέντρο βάρους της πρωθυπουργικής ομιλίας είναι εστιασμένο στους νέους, κάτι, που σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ θα αποτυπωθεί και στο σκηνικό, που θα στηθεί στο Βελλίδειο, μιας και στις πρώτες δύο γραμμές καθισμάτων θα βρίσκονται νέοι και όχι ως είθισται, υπουργοί και λοιπά κυβερνητικά στελέχη.

Οι βασικοί άξονες της αποψινής πρωθυπουργικής παρέμβασης

Βασικοί άξονες της αποψινής πρωθυπουργικής παρέμβασης αποτελούν τα οικονομικά μέτρα για την φορολόγηση και την εργασία, οι πρόνοιες ειδικού χαρακτήρα για τους νέους, αλλά και όλοι όσοι θα πληγούν από το κύμα ανατιμήσεων σε ενέργεια, καύσιμα, και αγαθά πρώτης ανάγκης, καθώς και οι παρεμβάσεις σε υποδομές και όχι μόνον στην Θεσσαλονίκη και στην Βόρειο Ελλάδα εν γένει.

Είναι σαφές πως εν αντιθέσει με την περσινή ΔΕΘ, όπου η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν εστιασμένη στα ελληνοτουρκικά και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, τα προτάγματα της φετινής είναι η οικονομία, η ανάπτυξη και οι μεταρρυθμίσεις.

Εν είδει συνοπτικής ανασκόπησης, μάλιστα, ο Πρωθυπουργός θα υπενθυμίσει ότι αν και η κυβέρνηση του διαχειρίζονταν κρίσεις τους 19 από τους 26 συνολικά μήνες της έως τώρα διακυβέρνησης, “ο απολογισμός είναι θετικός”.
Πηγή enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.