Quantcast
Στη Βουλγαρία ο Τσίπρας - enikonomia.gr
share

Στη Βουλγαρία ο Τσίπρας

δημοσιεύτηκε:

Στη Σόφια μεταβαίνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, για τη σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Μπόικο Μπορίσοφ, καθώς και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνέλιεφ.

Στο περιθώριο της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας θα πραγματοποιηθούν διμερείς συναντήσεις μεταξύ ομόλογων υπουργών των δύο χωρών και μετά το πέρας αυτής θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες.

Στην ατζέντα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Σόφια βρίσκονται τέσσερις βασικοί πυλώνες συνεργασίας: ενέργεια, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, οικονομία-υποδομές, αμυντική συνεργασία.

Στο πλαίσιο της ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης -με τον κύκλο επαφών που ανοίγει με την επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας- το ενδιαφέρον επικεντρώνεται το επόμενο διάστημα στις περιοχές των Βαλκανίων και των Αραβικών Χωρών και των Χωρών του Περσικού Κόλπου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.