Quantcast
Στη Βουλή η δικογραφία για το τηλεφώνημα Πολάκη σε Στουρνάρα - enikonomia.gr
share

Στη Βουλή η δικογραφία για το τηλεφώνημα Πολάκη σε Στουρνάρα

δημοσιεύτηκε:

Της Άννας Κανδύλη

Στη Βουλή διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η δικογραφία που σχηματίστηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για το αν ο Παύλος Πολάκης κατέγραψε παράνομα την τηλεφωνική του συνομιλία με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας , όπως και ο ίδιος είπε, κάλεσε τον κεντρικό τραπεζίτη με αφορμή τη δημοσιοποίηση του δανείου του ύψους 100.000 ευρώ.

Το κοινοβούλιο θα αποφασίσει λοιπόν εάν θα αρθεί ή όχι η βουλευτική ασυλία του κ. Πολάκη για το κακούργημα της παράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, καταθέτοντας ως μάρτυρας ο κ. Στουρνάρας, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατέγραψε τη συνομιλία τους από τα εξής, όπως φέρεται να είπε, αντικειμενικά περιστατικά:
  • ο ίδιος ο κ. Πολάκης του είπε ότι τον καταγράφει.
  • Ο ίδιος επίσης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ είπε ότι αυτός έδωσε τη συνομιλία τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα.
  • Δεν θα μπορούσε από μνήμης να γίνει η μεταφορά της συνομιλίας με τέτοια πιστότητα.
  • -Ο κ. Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβη σε καταγραφή μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή είναι αξιόποινη πραξη.
  • Αν δεν ήθελε να τον καταγράψει μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής κι όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.
Ο κ. Στουρνάρας ενώπιον του εισαγγελέα είχε σημειώσει ότι η καταγραφή δεν έγινε με δική του συναίνεση.
Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται ως προς το σκέλος που αφορά τη χρήση της επίμαχης συνομιλίας η οποία δημοσιεύτηκε σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.