Quantcast
Στίγκλιτς: Ο Βαρουφάκης είναι καλός οικονομολόγος - enikonomia.gr
share

Στίγκλιτς: Ο Βαρουφάκης είναι καλός οικονομολόγος

δημοσιεύτηκε:

Ο νομπελίστας στα οικονομικά Τζόζεφ Στίγκλιτς χαρακτήρισε τον Γιάνη Βαρουφάκη «καλό οικονομολόγο» όταν κλήθηκε, σε διάρκεια εκδήλωσης να σχολιάσει τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης που κάνει η Ελλάδα με τους εταίρους της.

Παρέμβαση της Ανγκελα Μέρκελ, για να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ από ατύχημα, πιθανολογεί ο Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο «μέτωπο» της διαπραγμάτευσης της Αθήνας με τους εταίρους της, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το νέο του βιβλίο «The Great Divide». Σε ερώτηση για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, απάντησε ότι είναι πολύ πιθανό να συμβεί.

«Μπορεί να το χαρακτηρίσουμε ατύχημα, αλλά είναι δύσκολο να συμβεί ως ατύχημα… Θα χρειαστεί να παρέμβει η Ανγκελα Μέρκελ, γιατί δεν θέλει να δει τίτλους όπως ΄΄Η Γερμανία καταστρέφει την Ευρώπη για τρίτη φορά μέσα σε 101 χρόνια΄΄. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στις αντιλήψεις τους», είπε ο Στίγκλιτς, αναφερόμενος στις δύο πλευρές.

Ο Αμερικανός αναφέρθηκε και στον Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνοντας ότι είχε την ευκαιρία να τον γνωρίσει καθώς πέρασε μισή ημέρα με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών, ενώ όπως είπε πέρασε κάποιες ώρες και με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

«Ο Βαρουφάκης είναι καλός οικονομολόγος. Στην περίπτωση της Γερμανίας… δεν θα πω τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά και γέλασε.

«Τις τελευταίες εβδομάδες είχα την τύχη να ξοδέψω πολύ χρόνο με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, περάσαμε σχεδόν μισή ημέρα μαζί, έδωσα μαζί του μια δημόσια συνέντευξη τύπου […] Επίσης πέρασα κάποιες ώρες με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών […] Είναι μια καταστροφή που θα μπορούσε να συμβεί […] Οι διαφορές στις αντιλήψεις τους για το τι συμβαίνει για το τι είναι καλό οικονομικά είναι πολύ μεγάλες», δήλωσε μεταξύ άλλων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.