Quantcast
Στις 19:00 η πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας - enikonomia.gr
share

Στις 19:00 η πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

δημοσιεύτηκε:

Ξεκινά το βράδυ της Τετάρτης στις 19.00 η πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας όπου είναι στραμμένα σήμερα τα βλέμματα εντός και εκτός Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι της ψηφοφορίας δεν προηγείται συζήτηση. Στη σημερινή διαδικασία, όσο και στη δεύτερη ψηφοφορία χρειάζονται τα 2/3 των βουλευτών (200 ψήφοι), ενώ στην τρίτη ψηφοφορία που, εάν αποτύχει η εκλογή στις δύο πρώτες θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου, τα 3/5 των βουλευτών (180 ψήφοι).

Η διαδικασία της ψηφοφορία είναι ονομαστική. Κάθε βουλευτής αναφέρει το όνομα του υποψηφίου που ψηφίζει, αλλιώς η ψήφος του καταχωρείται στα «παρών». Δεν υπάρχει αρνητική ψήφος. Όπως αναφέρει ο Κανονισμός της Βουλής, «κάθε βουλευτής μετά την ονομαστική κλήση του αναφέρει το όνομα της προτίμησής του, ενώ oι ψηφολέκτες σημειώνουν, καθένας χωριστά, την ψήφα κάθε βουλευτή. Βουλευτές πoυ δεν επιθυμούν να εκφράσουν την προτίμησή τους υπέρ ορισμένου προσώπου δηλώνουν “παρών”. Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται αιτιολόγηση της ψήφου».

Μετά από σχετική άδεια που έλαβα στην σημερινή ψηφοφορία θα συμμετάσχουν και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.