Quantcast
Στις 24/5 ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρας- Κ. Αχαΐας - enikonomia.gr
share

Στις 24/5 ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρας- Κ. Αχαΐας

δημοσιεύτηκε:

Στις 24 Μαΐου πρόκειται να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Πάτρα-Κάτω Αχαΐα, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ Γιώργο Αποστολόπουλο.

Το συγκεκριμένο έργο έχει ήδη έχει ήδη ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 5.360.402,58 ευρώ.

Επίσης ανακοινώθηκε πως μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και για τον δεύτερο διαγωνισμό, που αφορά την προμήθεια του εξοπλισμού.

Στο πλαίσιο εκτέλεσης του συνολικού έργου θα γίνει και η εγκατάσταση νέων αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων, καθώς και η αποκατάσταση λειτουργίας των υφιστάμενων διαβάσεων στο μήκος του υπό αναβάθμιση τμήματος, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των κατοίκων και των διερχόμενων οδηγών και πεζών. Μέρος του έργου αποτελεί η ενίσχυση της λειτουργίας των τεχνικών υποδομών της γραμμής και κυρίως η ενίσχυση των βάθρων της γέφυρας του ποταμού Πείρου.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκε και το ζήτημα για αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία και η εξέταση ένταξής της στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις. Όπως ειπώθηκε, το έργο μπορεί να ενταχθεί στις ΟΧΕ ως ειδική εναλλακτική τουριστική γραμμή, η οποία, όπως εκτιμάται, θα δώσει μία αναπτυξιακή υπεραξία στην περιοχή και ευρύτερα στη Δυτική Ελλάδα.

Στη συνάντηση τέθηκε και πάλι το ζήτημα της εξέτασης λειτουργίας γραμμής προαστιακού σιδηροδρόμου στο τμήμα Μεσολόγγι-Αγρίνιο. Όπως τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος, αναμένεται η οικονομοτεχνική μελέτη, καθώς και η μελέτη βιωσιμότητας του έργου, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσιφάρας δήλωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως «στόχος μας είναι να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε χωρίς χρονοτριβές, καθώς και να συνεχίζουμε να διεκδικούμε».

Ειδικά όσον αφορά την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία, ο περιφερειάρχης είπε ότι «είναι μείζονος σημασίας θέμα για εμάς, καθώς σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των εργασιών στο λιμένα Κατακόλου, τη σύνδεση της περιοχής με την εθνική οδό Πατρών-Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας και τον βορειοδυτικό άξονα Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, θα μπορέσει να επιφέρει βιώσιμα αποτελέσματα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην ανάπτυξη της περιοχής».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.