Quantcast
Στις 6 Δεκεμβρίου η πρώτη δίκη για Airbnb στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Στις 6 Δεκεμβρίου η πρώτη δίκη για Airbnb στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Η πρώτη δίκη στην Ελλάδα που αφορά ενοικίαση ακινήτου μέσω της Airbnb θα γίνεις στις 6 Δεκεμβρίου. Στο δικαστήριο προσφεύγουν ένοικοι πολυκατοικίας στο Πεδίον του Άρεως, οι οποίοι ζητούν να απαγορευτούν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στο κτίριο επειδή δεν προβλέπονται από τον κανονισμό.

Στη μήνυσή τους οι ένοικοι στρέφονται εναντίον ιδιοκτήτη διαμερίσματος στην ίδια πολυκατοικία, ο οποίος, όπως αναφέρουν έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία της με τις συνεχείς βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Όπως είπε στο “Έθνος” μία από τις ενάγουσες, “στο διαμέρισμά του έχει βάλει 16 κρεβάτια και η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Όταν μπαίνουν τόσοι άγνωστοι άνθρωποι σε μια πολυκατοικία, είναι λογικό να μην αισθανόμαστε ασφαλείς”. Η ίδια ένοικος μιλά για συνεχή όχληση που προκαλούν όσοι μένουν για λίγες μέρες στο διαμέρισμα, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρεται στις υλικές ζημιές που συχνά προκαλούνται, όπως καταστροφές στην κλειδαριά της εξωτερικής πόρτας και φθορές στον ανελκυστήρα.

Η δικηγόρος των κατοίκων της πολυκατοικίας λέει, από την πλευρά της, ότι ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν περιλαμβάνει την τουριστική εκμετάλλευση ενός διαμερίσματος.

“Είναι αδύνατον να μη μιλάμε για τουριστικό προϊόν όταν κάθε μέρα έρχεται φορτηγό που φέρνει τα καθαρά σεντόνια στο διαμέρισμα. Αυτό που συμβαίνει είναι πολύ διαφορετικό από το να δώσω τα κλειδιά του σπιτιού σε έναν φίλο για να μείνει ένα βράδυ που δεν είμαι εγώ εκεί” τονίζει.

Πηγή πληροφοριών: Έθνος

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.