Quantcast
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Ν. Μηταράκης - enikonomia.gr
share

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Ν. Μηταράκης

δημοσιεύτηκε:

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της ΕΕ (Fac Trade).
Στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνονται: η αποτίμηση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης για την αναπτυξιακή ατζέντα της Ντόχα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, η πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις (TTIP), η εμπορική πολιτική της ΕΕ και η αποτίμηση των αποτελεσμάτων από τις διμερείς εμπορικές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Ιαπωνία και το Βιετνάμ.

Σήμερα το βράδυ, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, θα παρακαθίσει στο δείπνο εργασίας που παραθέτει η Πορτογαλική κυβέρνηση και στο οποίο θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ευρωπαϊκή πολιτική για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Την Παρασκευή, στο γεύμα εργασίας που θα συμμετάσχουν τα 28 μέλη του Συμβουλίου Υπουργών, έχει προσκληθεί και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου (ΙΝΤΑ) Ευρωβουλευτής κ. Bernd Lange με τον οποίο θα συζητηθούν οι προτεραιότητες της εμπορικής πολιτικής της ΕΕ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.