Quantcast
Στις κλινικές μελέτες θέλουν να επενδύσουν οι φαρμακοβιομηχανίες - enikonomia.gr
share

Στις κλινικές μελέτες θέλουν να επενδύσουν οι φαρμακοβιομηχανίες

δημοσιεύτηκε:

Την πρόθεση τους να επενδύσει περαιτέρω στην κλινική έρευνα εξέφρασαν εκπρόσωποι της φαρμακευτικής βιομηχανίας, στο πλαίσιο του 2ο ATHENS HEALTH FORUM.

Οι κλινικές μελέτες αποτελούν “οξυγόνο” για το ανθρώπινο κεφάλαιο και την οικονομία της χώρας, καθώς κάθε φορά που εγκρίνεται μια κλινική μελέτη “εισάγονται” στην Ελλάδα περίπου 250.000€ και προκαλείται, σύμφωνα με τους δημοσιευμένους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, καθαρή αύξηση στο ΑΕΠ της χώρας μας, η οποία υπερβαίνει κατά πού τις 500.000€ ανά κλινική μελέτη.

Η φαρμακευτική βιομηχανία προτίθεται να επενδύσει περαιτέρω στην Κλινική ‘Έρευνα ενισχύοντας την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, υπερτετραπλασιάζοντας τα ερευνητικά κονδύλια σε διάστημα 2-3 ετών.

 Οι ομιλητές τόνισαν ότι η κλινική έρευνα αποτελεί ζήτημα θεμελιώδους αξίας τόσο για τους ασθενείς όσο και για την Ελλάδα. 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ Πασχάλης Αποστολίδης, αναφερόμενος στη στρατηγική του κλάδου, υπογράμμισε την βούληση του Συνδέσμου να υποστηρίξει με πράξεις, τεχνογνωσία, νέες προτάσεις, την προσπάθεια της χώρας να βγει από την περιπέτεια των τελευταίων ετών και να τη βοηθήσει να καταστεί ανταγωνιστική δύναμη στον τομέα του φαρμάκου και ειδικότερα στην προσέλκυση κλινικών μελετών.
Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιπρόεδρος του ΣΦΕΕ Σπύρος Φιλιώτης, αποτελεί στρατηγικό στόχο να γίνει απολύτως κατανοητό ότι οι κλινικές μελέτες είναι ‘μεγάλη επένδυση’ που τη θέλει η κοινωνία, δεν κοστίζει στο κράτος, ενισχύει και δεν προσβάλλει κοινωνικά αγαθά και οι εταιρίες είναι εδώ για να την υλοποιήσουν».  

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.