Quantcast
Στο Διαδίκτυο τα ονόματα 15.000 οφειλετών - enikonomia.gr
share

Στο Διαδίκτυο τα ονόματα 15.000 οφειλετών

δημοσιεύτηκε:

Στη δημοσιοποίηση λίστας με περισσότερους από 15.000 οφειλέτες του Δημοσίου προχωρά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με στόχο αφενός να τους αναγκάσει να τακτοποιήσουν τα χρέη τους, αφετέρου να γνωρίζουν όσοι συναλλάσσονται μαζί τους ότι δεν είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους.

Η λίστα περνάει από δεύτερο έλεγχο αναφέρουν στελέχη της ΓΓΔΕ προκειμένου να μην προστεθούν σε αυτή φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν αποβιώσει, έχουν πτωχεύσει ή έχουν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.

Όπως αναφέρουν τα ίδια στελέχη, θα πρέπει η λίστα να είναι καθ’ όλα άρτια και να μην εγείρει ουδείς εκ των οφειλετών οποιαδήποτε ένσταση.

Στη σχετική λίστα θα προστεθούν οφειλέτες με χρέη άνω των 150.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η λίστα αριθμεί περίπου 15.000 οφειλέτες, εκ των οποίων οι 5.500 περίπου έχουν χρέη άνω του 1,5 εκατ. ευρώ (συνολικά χρωστούν 65 δισ. ευρώ).

Στη λίστα που θα δημοσιοποιηθεί εντός της εβδομάδας περιλαμβάνονται:

– Οφειλές αποκλειστικά από φόρους, δασμούς και λοιπά βάρη.

– Χρέη για τα οποία θα πρέπει να υπάρχει οριστικοποίηση της φορολογικής ενοχής.

– Οφειλέτες οι οποίοι προηγουμένως έχουν ενημερωθεί για την σκοπούμενη δημοσιοποίηση.

Σημειώνεται ότι στους οφειλέτες έχει δοθεί προθεσμία τουλάχιστον 15 ημερών προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, με βάση τις κείμενες διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας είτε να προβάλουν αντιρρήσεις.

Στη λίστα θα αναφέρεται ο οφειλέτης με τη δημοσιοποίηση του επωνύμου του, του ονόματός του, του ΑΦΜ του και του ονόματος του πατέρα του, αποκλειόμενης της χρήσης οποιουδήποτε άλλου προσδιοριστικού της ταυτότητάς του στοιχείου…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.