Quantcast
Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη - enikonomia.gr
share

Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη

δημοσιεύτηκε:

Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου περί ύπαρξης Plan B, ο Γιάνης Βαρουφάκης φαίνεται αμετανόητος, καθώς εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι επεξεργαζόταν σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο μάλιστα – σύμφωνα με τον ίδιο – ήταν πλάνο του υπουργείου Οικονομικών. 

Την ίδια στιγμή, μετά τον σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του διαλόγου του τέως υπουργού Οικονομικών, στην οποία μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης κάνει λόγο ακόμη και για «χακάρισμα» του Taxis Net και την δημιουργία ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων. 

«Εκείνο που καθίσταται ξεκάθαρο από την ανακοίνωση του κ. Βαρουφάκη είναι ότι δεν υπήρξε κανένα σχέδιο ή στρατηγική για επιστροφή στη δραχμή», σχολίαζαν χθες κυβερνητικοί κύκλοι, μετά την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του πρώην υπουργού

Τόνιζαν μάλιστα πως εκείνο που υπήρξε ήταν μια έκθεση για τις επιπτώσεις σε ένα ενδεχόμενο Grexit, και υπενθύμιζαν ότι αυτό προκύπτει και από τις δηλώσεις του καθηγητή Γκάλμπρεϊθ για τη μελέτη επιπτώσεων στην περίπτωση που εκδηλώνονταν εκβιαστικές κινήσεις σε βάρος της χώρας για έξοδο από την ευρωζώνη.

Το ηχητικό ντοκουμέντο που βρέθηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα, στο οποίο ο Γ. Βαρουφάκης μιλά για το σχέδιο Β και το «χακάρισμα» των ΑΦΜ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κατά του τέως υπουργού. Μάλιστα, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, υπάρχει έντονος προβληματισμός και στο δικαστικό σώμα, με τον Άρειο Πάγο να είναι σε ετοιμότητα για παρέμβασή του. 

Η Δικαιοσύνη έχει δεμένα τα χέρια της καθώς πρέπει να περιμένει την αντιμετώπιση των δύο μηνύσεων που θα πάνε στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για δυο μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον πρόεδρο του κόμματος «Τελεία» Απόστολο Γκλέτσο και τον δικηγόρο Παν. Γιαννόπουλο.

Εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πυρά κατά του Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε χθες και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Μιλώντας στο δελτίο του Σκάι, ο κ. Πανούσης ανέφερε ότι οι ενέργειες του Γ. Βαρουφάκη βρίσκονται στα όρια της υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει ανάμειξη στα σχέδια του τέως υπουργού Οικονομικών ο πρωθυπουργός. 

«Αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες» 

Εξάλλου, αίσθηση προκάλεσε χθες το δημοσίευμα του περιοδικού New Yorker, σε ένα δημοσίευμά του για τον Γιάνη Βαρουφάκη, με τίτλο «Ο Έλληνας πολεμιστής». Μεταξύ άλλων αναφέρεται στο παρασκήνιο πριν το δημοψήφισμα και το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών.

Όταν τέλη Ιουνίου η ΕΚΤ δεν αύξησε το όριο του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, ο Βαρουφάκης – σύμφωνα με το περιοδικό – έθεσε σε λειτουργία αυτό που αποκάλεσε «έναν τραγικό μηχανισμό» για τον περιορισμό των αναλήψεων και το επόμενο βράδυ γύρισε σπίτι και είπε στην σύζυγό του Δανάη Στράτου: «Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες».


Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.