Quantcast
Στο πλευρό της Ελλάδας η Σκα Κέλερ. Η Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη και υπευθυνότητα - enikonomia.gr
share

Στο πλευρό της Ελλάδας η Σκα Κέλερ. Η Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη και υπευθυνότητα

δημοσιεύτηκε:

Στο πλευρό της Ελλάδας στέκεται η Σκα Κέλερ, η οποία τόνισε πως η χώρα μας δέχεται το μεγάλο βάρος της προσφυγικής κρίσης υπό δημοσιονομικά δύσκολες συνθήκες και πρέπει να στηριχθεί.

Δεν μπορεί οι Έλληνες να υποδέχονται τους πρόσφυγες ανοίγοντας τα σπίτια τους και ταυτόχρονα να κινδυνεύουν να τα χάσουν με την επιβολή αυστηρότερων κανόνων, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων, η οποία υπογράμμισε ότι υπ’ αυτές τις συνθήκες, μάλλον πρέπει να χαλαρώσουν κάποιοι κανόνες παρά να αυστηροποιηθούν περισσότερο.

«Η Ευρώπη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη απέναντι στο προσφυγικό πρόβλημα. Χωρίς αλληλεγγύη δεν υπάρχει Ευρώπη», δήλωσε και τόνισε ότι στόχος είναι «να διασφαλιστεί νόμιμη και ασφαλής πρόσβαση στους πρόσφυγες» προς τις ευρωπαϊκές χώρες και «να δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός υποδοχής και μετεγκατάστασης, όχι μόνον για έκτακτες αλλά και για κανονικές συνθήκες».

Η κα Κέλερ, η οποία επισκέφθηκε τη Λέσβο προκειμένου να έχει προσωπική εικόνα για την κατάσταση, τόνισε ότι «χρειάζεται περισσότερος χρόνος, χρήμα και εξοπλισμός σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.